EXCLUSIV  Crimă în Neamţ. Psiholog R. Leca: Nu există o metodă de control a bolnavilor cu potențial periculos. Tatăl s-a transformat în monstru

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un bărbat din Roman și-a atacat cu cuțitul soția și cele două fiice gemene, una dintre acestea ajungând să moară. Psihologul Radu Leca a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre implicațiile care au dus la această crimă.

Un bărbat din municipiul Roman şi-a înjunghiat, sâmbătă, soţia şi cele două fiice gemene, în vârstă de aproape trei luni, potrivit Agerpres. Agresiunea s-a produs în apartamentul dintr-un bloc situat pe strada 1 Decembrie 1918, din cartierul Favorit. Vecinii care au auzit ţipetele din locuinţă au chemat poliţiştii.

Oamenii legii l-au reţinut pe suspect, iar medicii de la Ambulanţă au preluat cele trei victime pentru a le transporta la Centrul de Primiri Urgenţe Roman.

Declarațiile purtătorului de cuvânt al spitalului

 

„Au fost transportate la Centrul de primiri Urgenţe Roman trei victime, o femeie de 34 ani şi două fetiţe de două luni şi jumătate. Una dintre fetiţe era în stop cardio-respirator cu plăgi înjunghiate toracic şi abdominal. S-au făcut manevre de resuscitare, dar fără răspuns. A doua fetiţă avea plăgi înjunghiate abdominale cu evisceraţie de colon şi transvers. A fost transportată cu elicopterul la Spitalul "Sf. Maria" Iaşi. Mama fetiţelor, în vârstă de 34 ani, este în CPU sub supraveghere, dar nu prezintă leziuni care să îi ameninţe viaţa", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Roman, Laura Trifan.

Un procuror criminalist a preluat cazul şi îl audiază pe suspect în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de omor şi vătămare corporală gravă. Potrivit unor surse, între cei doi soţi a izbucnit sâmbătă un conflict spontan din cauza unor probleme financiare ale familiei (citește AICI).

Radu Leca, despre implicațiile psihologice

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, psihologul Radu Leca a vorbit despre cauzele care au determinat această crimă:

„Neexistând o autoritate de control a bolnavilor psihiatrici cu potențial periculos, odată ce bolnavul este eliberat din spital, acesta ajunge în interiorul familiei unde nimeni nu îl poate controla. În lipsa medicamentelor, bolnavul poate ucide. 

Nu există o metodă clară de control a bolnavilor psihiatrici cu potențial periculos. Bolnavul este predat pe semnătura unui membru al familiei, dar nu poate fi controlat

Un bolnav psihic a ucis astăzi un copil și a rănit alte două persoane. Nu a putut fi oprit. În lipsa medicamentelor, tatăl de familie s-a transformat într-un monstru“, a precizat, pentru DC News, psihologul Radu Leca.

Psihologul își dorește crearea unei baze de date

„Crearea unei baze de date, tip registru, cu toți bolnavii psihiatrici cu potențial periculos din România. Prin realizarea acestui registru unic, ce va înregistra pe toți bolnavii psihic, Statul Român va avea obligația de a crea o autoritate de supraveghere a acestor bolnavi. Pe cale de consecință, crimele de la Neamț și Arad nu vor mai fi posibile“, a mai spus psihologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel