Crește numărul de migranți la granița Ungariei. Viktor Orban construiește noi garduri la frontiera cu Croația

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Ungaria consolidează gardurile la frontiera cu Serbia și construiește altele la cea cu Croația.

Guvernul ungar a anunţat sâmbătă consolidarea măsurilor de securitate la frontierele cu Serbia şi Croaţia, după ce a constatat o creştere a numărului migranţilor care vin în Europa pe ruta balcanică, relatează agenţiile DPA şi EFE.

Conform unui decret emis de premierul Viktor Orban, vor fi efectuate lucrări pentru a creşte înălţimea gardurilor care în timpul valului migrator masiv din anul 2015 au fost amenajate de-a lungul graniţei cu Serbia pe o lungime de 150 de kilometri şi vor fi ridicate noi garduri pe porţiunea de graniţă cu Croaţia, în zona parcului naţional Duna-Dráva.

Peste 100.000 de migranţi au venit de la începutul anului pe ruta balcanică, a declarat ministrul ungar de externe, Peter Szijjártó.

Poliţia ungară a anunţat cu o zi în urmă că a început să recruteze patrule de "vânătoare de frontieră" pentru a le desfăşura la graniţa sudică a Ungariei împotriva migraţiei ilegale, efectivele totale ale acestor patrule urmând să ajungă la 2.200 de agenţi.

La rândul său, ministrul ungar al apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky, a promis duminică o creştere a salariilor militarilor, poliţiştilor şi ale membrilor noilor patrule menţionate, consemnează agenţia MTI.

Anunţul Budapestei despre sporirea măsurilor de protecţie la graniţe survine la o zi după ce noul guvern sloven de centru-stânga, condus de liberalul proeuropean Robert Golob, a anunţat că a început demontarea gardului ridicat în anul 2015 la frontiera Sloveniei cu Croaţia de către fostul guvern condus de conservatorul Janez Jansa, care a fost un aliat al lui Viktor Orban.

Respingerea migranţilor este una dintre măsurile pentru care Comisia Europeană acuză Ungaria de încălcarea statului de drept, scrie Agerpres.

Noi proteste la Budapesta contra Guvernului Orban care mărește taxele percepute firmelor mici

Aproximativ 1.000 de unguri au demonstrat sâmbătă la Budapesta împotriva guvernului premierului Viktor Orban, fiind ultima dintr-o serie de demonstraţii care au izbucnit după ce partidul de guvernământ, Fidesz, a adoptat o legislaţie care prevede mărirea radicală a taxelor şi impozitelor percepute firmelor mici, transmite Reuters.

Premierul Viktor Orban se cofruntă cu cele mai dure provocări după ce a preluat puterea în 2010, Ungaria luptând cu cea mai mare inflaţie din ultimele două decenii, o depreciere masivă a monedei naţionale, forintul, şi o blocare a fondurilor europene din cauza disputelor legate de standardele democrate ale Budapestei (vezi imagini AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel