Cozmin Gușă, despre alegerile parlamentare: Să fișăm nevoile urgente și să comparăm propunerile partidelor

Cozmin Gușă a vorbit despre campania electorală pentru alegerile parlamentare menționând că sunt necesare mai multe dezbateri în care partidele să ofere soluții clare de guvernare.

"CUM AR FI SĂ DISCUTĂM SERIOS DESPRE VIITOAREA GUVERNARE? SĂ FIȘĂM NEVOILE URGENTE ȘI SĂ COMPARĂM PROPUNERILE PARTIDELOR. Desigur că acest îndemn de a discuta serios despre guvernare nu i-l pot adresa lui Klaus Iohannis, omul s-a “recuzat” de la orice tentativă a oricui calificat ce-ar dori să-i dea sfaturi. Există însă un număr important de români serioși, dar debusolați de mascarada organizată în această campanie, români care se-ncăpățânează să-și exercite votul în speranța lor că pot schimba câte ceva în bine. Mă adresez așadar politicienilor și oamenilor din presă ce-și înțeleg încă meseria pe care-o practică, și pentru care unii sunt chiar pregătiți.

NEVOILE României sunt multe și mari, unele însă ne vor condamna grav la o viață proastă în cazul în care nu vom dezbate și aplica soluții pentru rezolvarea lor. Economia se va prăbuși peste noi în 2021, iar strategiile marilor puteri din regiunea noastră nu ne vor lua în calcul potențialul geo-economic, fiind integrați astfel doar în jocurile altora, fără posibilități de a ne juca astfel cărțile ce ne-ar putea aduce profit. Bine c-au început măcar să apară soluții pentru viitoarea poziție de prim-ministru, acest fapt oferă posibilitatea unor comparații simple între potențialele partidelor de a ne rezolva problemele.

Ce avem acum

Ce avem la acest capitol? Iohannis și PNL ni-l oferă tot pe LuCOVID și pentru 2021, ce pare astfel “legat de scaun”, fie din dorința lui KWI de a avea un servitor fidel și umil la butoanele guvernării, fie din interesele unor puteri precum Germania pentru ca să le fie deservite fără crâcnire toate cerințele de unde s-ar îndestula economic de pe pământ românesc, în fine, fie din scopurile unor oameni puternici din STATUL ROMÂN pentru a nu le fi deranjate acțiunile prin care devalizează de zor bugetul național. Mai sunt pomeniți, neoficial și într-un mod marginal, liberali precum Rareș Bogdan, Marcel Vela, Siegfried Mureșan sau Cătălin Predoiu, însă în mod realist altă variantă decât Orban nu putem aștepta de la Iohannis după 6 decembrie.

USR-PLUS (și Franța!) “plusează” cu eternul Dacian Cioloș care, în condițiile scorului previzibil al lor ce nu va putea depăși 15%, sau mai ales al trecutului său de prim-ministru “fatal” pentru Iohannis și PNL în 2016, apare doar ca o propunere ce să faciliteze negocierea pluseriștilor pentru o poziționare mai consistentă în interiorul unei viitoare guvernări.

În fine, Ciolacu și PSD au plusat și ei de ieri, cvasi-oficializând 3 propuneri interesante de prim-ministru, care sunt menite deocamdată doar să umbrească în plus “palidele” alternative liberalo-pluseriste pomenite mai sus. Previzibil ar fi că fiecare dintre cei 3 pesediști propuși public, Vasile Dîncu, Sorin Grindeanu sau Mihai Tudose (în ordine alfabetică ), i-ar pune rău în dificultate în vreun meci televizat pe alde Orban sau Cioloș, care s-ar prezenta și cu puternicul handicap al unor GUVERNĂRI PROASTE ȘI ORIENTATE ANTI-NAȚIONAL.

Cum ar trebui să arate campania electorală

Alte propuneri publice implicite ar fi Hunor Kelemen, Eugen Tomac sau Victor Ponta, dar n-are sens să discut despre potențialul acestora pentru că sunt total improbabile în contextul politic de azi.

Revin în final la sugestia din titlu despre cum ar fi ca în cele cca 10 zile de campanie rămase, partidele din opoziție să forțeze dezbateri despre soluțiile clare de guvernare, iar mass-media să le provoace sau să le accepte, cu personajele pomenite mai sus, și pornind de la NEVOILE STRINGENTE ȘI MARI care reclamă soluții urgente, dacă nu vrem să DERAPĂM CA ȚARĂ ÎN MOD I-RE-ME-DI-A-BIL.", a scris Cozmin Gușă pe pagina sa de Facebook.

CUM AR FI SĂ DISCUTĂM SERIOS DESPRE VIITOAREA GUVERNARE? SĂ FIȘĂM NEVOILE URGENTE ȘI SĂ COMPARĂM PROPUNERILE PARTIDELOR....

Publicată de Cozmin Gusa pe Luni, 23 noiembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel