Urmărește emisiunea live


COVID-19, efecte colaterale. Apare "o generaţie pierdută"

Foto cu caracter ilustrativ.
Foto cu caracter ilustrativ.

Specialiştii atrag atenţia că pandemia ar putea avea şi efecte colaterale, nu doar directe. Astfel, tinerii ar putea fi afectaţi de alţi factori, dacă în faţa virusului sunt ceva mai puternici faţă de categoriile de risc.

Un grup de experți ce oferă guvernului britanic consultanță în domeniul combaterii pandemiei de Covid-19 a avertizat în mod repetat, dar fără să fie luat foarte în serios la nivel oficial, că tinerii și copiii de acum pot deveni o “generație pierdută”, deoarece riscă să sufere într-o măsură “catastrofală” de “pagubele colaterale” ale crizei, arată o investigație The Guardian. Aceeași publicație britanică a publicat, miercuri, o a doua investigație ce prezintă, în cifre, impactul pe care pandemia l-a avut asupra sănătății copiilor și tinerilor, raportând creșteri de la consumul de somnifere pentru copii la tratamentele pentru tulburări de alimentație.

Sursa citată compilează opinii și rapoarte ale unor specialiști și instituții, care arată, între altele, că închiderea școlilor a afectat timp de câteva luni 10 milioane de elevi, în Marea Britanie. Rata șomajului în rândul tinerilor ar putea să crească de peste trei ori și să ajungă la cel mai înalt nivel din ultimii 40 de ani (estimare de 17% pentru sfârșitul anului în curs). În perioada pandemiei, 60% dintre locurile de muncă pierdute aparțineau tinerilor de 16-24 de ani.rata sărăciei în rândul copiilor este de așteptat să crească în 2020, în condițiile în care, înaintea crizei pandemice, se estima că 30% dintre copii trăiau deja în sărăcie, în creștere față de anii precedenți.

A doua anchetă, impact direct asupra tinerilor 

Miercuri, The Guardian a publicat o a doua investigație, referitoare de această dată la efectele pandemiei și închiderii școlilor asupra sănătății mintale a copiilor și tinerilor. Între altele, publicația notează că a avut loc creșterea numărului de rețete de somnifere pentru minori, cu până la 30%.

De asemenea, în martie-iunie 2020, comparativ cu anul 2018 (în cazul adulților s-a înregistrat o scădere) unul dintre cei mai mari furnizori privați de tratamente pentru tulburări de alimentație a anunțat o creștere de 71% a clienților. În septembrie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut. o organizație caritabilă ce oferă consiliere psihologică anunță o creștere de 77% a problemelor de siguranță printre elevii de școală secundară consiliați, în special o creștere a numărului cazurilor de autovătămare, scrie EDUPEDU.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel