EXCLUSIV  Covid-19. Cazanciuc a spus dacă se vaccinează sau nu: Care e, de fapt, problema în România

ROBERT CAZANCIUC
ROBERT CAZANCIUC

Președintele Senatului, Robert Cazanciuc, a explicat într-un interviu EXCLUSIV pentru DC NEWS dacă se va vaccina sau nu împotriva Covid-19.

„Mai sunt o lună, două, și vine vaccinul. Vă vaccinați?”, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu în timpul emisiunii DC NEWS cu președintele Senatului.

„Categoric o să mă vaccinez când o să vină, nu sunt împotriva ideii de vaccinare. Dar nu cred că va veni mai devreme de martie-aprilie, așa cum ne-a zis președintele Macron. Mai degrabă l-aș crede pe președintele Macron decât pe președintele Iohannis sau premierul Ludovic Orban, să nu uităm totuși că președintele Iohannis ne-a spus în ianuarie că pandemia este o simplă gripă”, a transmis Robert Cazanciuc (PSD), la DC NEWS.

Speranțe false date oamenilor

„Ludovic Orban ne-a spus că o să vină vaccinul în scurt timp, deși știe foarte bine că Agenția europeană a medicamentului nu va putea autoriza un medicament care să poată fi distribuit pe scară largă mai devreme de primăvara acestui an. Nu e decât o altă falsă protecție pe care guvernul Orban o oferă. Avem falsa protecție cu măștile și s-a demonstrat că sunt neconforme 90%, iar acum avem din nou o falsă protecție legată de vaccin.

«Vine vaccinul acum». Nu mai dați false speranțe oamenilor! Falsa asta speranță îi pune în pericol pe oameni, ca tot ceea ce face guvernul Orban”, a continuat președintele Senatului.

Vaccinul acoperă dezastrul din sănătate

Vaccinul ar fi o formulă a guvernului „care să acopere dezastrul din sănătate”, este de părere Cazanciuc, având „200 de morți zilnic” și ducând lipsă de teste suficiente. „Chestiunea aceasta cu testarea în masă pe care guvernul Orban o refuză va trebui la un moment dat cercetată intrând în foarte multe detalii. De ce guvernul a refuzat testarea în masă când specialiștii au spus încă din primăvară acest lucru? Ne spunea Ludovic Orban prin martie-aprilie «E o prostie lucrul acesta, n-avem nevoie de testare în masă» (...) ca acum 3 săptămâni să dea OUG prin care să finanțeze testele în masă”, a mai spus Robert Cazanciuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel