COVID-19, ALIAT pentru români. Emilian Imbri, previziune. "Măsurile de protecţie, ajutor în faţa altor boli"

Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeş din Capitală, a explicat că COVID-19 ar putea fi, de fapt, un aliat pentru români în lupta cu alte boli sezoniere. 

„Toți știm clar că în sezonul rece apar gripele și le trecem împreună în fiecare an. Gripele sezoniere sunt la fel de păcătoase, produc simptome urâte și produc și mortalitate.Măsurile de precauție pe care fiecare om începe să le ia de teama COVID vor ajuta – spălatul pe mâini, masca, nu ne mai îmbrățișăm – vor duce la o scădere a transmiterii celorlalte boli de care ne feream mai puțin, că nu ne păsa: hepatită, diaree, gripă. Dacă vom păstra modul de a ne feri, s-ar putea ca această gripă să nu mai dea buluc peste noi”, a spus Imbri la Digi24. 

Marea schimbare adusă de COVID-19

 

„Țineți minte că tramvaiele, troleibuzele erau pline de oameni mucoși, își suflau nasul în batiste, aruncau batistele, tușeau fără mască, se duceau la serviciu cu febră, stăteau în birou alături de colegii lor. Nimeni nu era deranjat de treaba asta. Se împânzea gripa în toate părțile și o duceam cu toții pe picioare. Mallurile erau pline de oameni cu gripă. Nu cred că va mai fi acest lucru, pentru că lumea se ferește de COVID. Dacă, însă, apar fenomene de genul ăsta, lumea se va speria: aoleu, nu cumva am COVID? Și vor năvăli spre spitale, unde sunt singurele locuri în care poți să faci un triaj și să spui: dumneata ai gripă, dumneata nu ai gripă, ai un test pozitiv COVID", a mai explicat Emilian Imbri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel