Covasna: Bokor Tibor și Antal Arpad, amendați de Ziua Maghiarilor

Crişan Andreescu / 15 Martie 2018 / 11:05 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Bokor Tibor, primarul municipiului Târgu Secuiesc, nu a arborat, miercuri, şi drapelul României alături de steagurile roşu-alb-verde care decorează localitatea în cinstea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

"Ca urmare a nearborării, în data de 14 martie 2018, a Drapelului României, alături de Drapelul Ungariei, drapel arborat în mai multe locuri din centrul municipiului Târgu Secuiesc, încălcându-se, astfel, prevederile Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice, respectiv de arborare a Drapelului României împreună cu Drapelul Ungariei, Primarul municipiului Târgu Secuiesc a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei. Sancţiunea a fost aplicată în temeiul art. 24 alin(1) lit.g din H.G. nr.1157/2001", se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Covasna.

[citeste si]

Articolul 7 din Legea nr. 75/1994 şi art. 6 din H.G. nr. 1157/2001 stipulează că drapelele altor state pot fi arborate pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor legale.

De asemenea, Prefectura Covasna l-a amendat  şi pe Antal Arpad, primarul municipiului Sfântu Gheorghe,  tot cu 5.000 de lei, pentru că nu a dat curs somaţiei de a arbora şi drapelul României, alături de steagurile roşu-alb-verde.

Marţi, după primirea somaţiei, conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a dat publicităţii un comunicat de presă... halucinant.

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24