Corporațiile din tehnologie susțin Apple în războiul cu FBI

Giganţi din sectorul tehnologiei, între care Microsoft şi Google, dar şi Facebook şi Amazon.com, au lăsat deoparte rivalităţile pentru a susţine Apple în lupta cu ordinul judecătoresc care îi cere să deblocheze iPhone-ul unuia dintre teroriştii atacului de la San Bernardino, transmite Bloomberg.

Un număr de 15 companii au înaintat justiţiei o solicitate de anulare a ordinului care cere Apple să creeze un soft cu ajutorul căruia FBI să poată debloca telefonul utilizat de Syed Rizwan Farook.

În luna decembrie, teroristul a ucis, împreună cu soţia lui, 14 oameni şi a rănit alţi 22, într-un atac comis la o petrecere în San Bernardino, California.

Companiile semnatare susţin că nu au niciun interes că îi protejeze pe cei care încalcă legea, dar resping afirmaţia guvernului că legislaţia îi permite să impună inginerilor unei firme să submineze elementele de securitate ale propriilor produse.

Twitter şi EBay se află printre alte 17 companii care au cerut, separat, ca Apple să fie susţinută în disputa cu FBI.

Intel şi AT&T au cerut fiecare să argumenteze în faţa justiţiei în beneficiul Apple, că ordinul va bloca inovaţia şi în cele din urmă va reduce securitatea.

Organizaţii de protecţie a drepturilor omului şi a drepturilor industriei digitale, un oficial al ONU şi chiar un bărbat a cărui soţie aproape a fost ucisă în atac sunt de partea Apple.

Până şi Samsung Electronics s-a implicat în acest caz, afirmând într-un comunicat că orice fel de solicitare de creare a unor porţi de intrare în sistemele telefoanelor ar submina încrederea.

Asociaţia Tehnologiei de Consum, între ai cărei membri se află şi Samsung, precum şi alte asociaţii din industria IT, intenţionează la rândul lor să îşi prezinte argumentele în faţa judecătorului care instrumentează cazul.

Pe de altă parte, Asociaţia pentru Aplicarea Legilor Federale, Asociaţia Procurorilor şi Asociaţia Naţională a Şerifilor au avertizat că "Apple a adoptat o poziţie periculoasă".

În opinia lor, dacă Apple va câştiga, populaţia se va gândi de două ori înainte de a coopera cu autorităţile, atunci când i se solicită acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel