EXCLUSIV  Coronavirus, alertă în România. Părinţii elevilor unei şcoli, solicitare URGENTĂ după ce au aflat că mama unui copil se va întoarce din China

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Temerile privind infectarea cu coronavirus fac ca oamenii să devină extrem de precauţi atunci când vine vorba despre persoane care se întorc din China.

Părinţii elevilor unei clase primare din judeţul Mureş au transmis către Inspectoratul Şcolar o sesizare prin care anunţă faptul că mama unui elev "urmează să se întoarcă din China, regiunea Macao, acolo unde au fost depistate mai multe cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus". 

"Îngrijoraţi de sănătatea copiilor noştri, rugăm conducerea şcolii să ia toate măsurile pentru a evita o eventuală contagiere a clasei. Comunitatea de părinţi  a şcolii şi-a exprimat dorinţa ca elevul .... să nu frecventeze orele în perioada în care mama lui se află în carantină - adică timp de două săptămâni - iar la sfârşitul acestei perioade să prezinte amândoi rezultatele  analizelor efectuate după cele 14 zile de carantină", se arată în sesizarea trimisă către conducerea unităţii de învăţământ.

Conducerea şcolii a trimis mai departe către Direcţia de Sănătate Publică această sesizare, solicitând a fi informată dacă se impun măsuri speciale în acest caz. 

Iată răspunsul dat de către DSP Mureş:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel