Coroana imperială austriacă se reîntoarce pe frontispiciul unei clădiri din România

Coroana imperială austriacă va fi remontată pe fațada Muzeului „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc.

Proiectul de reabilitare al Muzeului „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc implică și remontarea coroanei imperiale austriece pe frontispiciul clădirii.

A fost găsită piesa originală

Reprezentantul constructorului a spus că în timpul lucrărilor de reabilitare a fost descoperit și un obiect uitat, dar care are o valoare simbolică importantă pentru istoricul acestei clădiri.

„Coroana imperială care a fost amplasată la început pe fațada superioară a clădirii a fost descoperită aproape intactă. Prezenta unele probleme, dar colegii mei au realizat lucrări de curățare, consolidare și hidrofobizare și urmează să o amplaseze la locul ei, adică în vârful stemei. Este realizată din piatră sculptată cu mai multe detalii și amintește de faptul că această clădire a fost ridicată în perioada în care Câmpulung Moldovenesc se afla sub administrare austriacă”, a menționat Diana Țugui, manager de proiect din partea General Construct, potrivit Monitorul de Suceava.

Tot cu ocazia acestei reabilitări s-au montat platformele lift, care vor facilita accesul la toate spaţiile muzeale al persoanelor imobilizate în scaunul cu rotile. Mai trebuie amintit că lemnul folosit la aceste lucrări a fost sortat şi prelucrat inclusiv manual prin cioplire, tăiere-debitare, rindeluire.

Ultimele lucrări de renovare a clădirii au fost realizate în 1981, când s-a făcut o retencuire a fațadei.

Regiunea Bucovinei a făcut parte din Imperiul Austro-Ungar până în anul 1918. Orașele Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului ori Cernăuți au fost principalele centre urbane la granița de est a imperiului.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel