Corneliu Bârlădeanul, maşină lux. Noul episcop: Nu vreau să urc

Episcopul Huşilor Ignatie a declarat, joi, 2 noiembrie, că a decis vânzarea maşinii de lux cu care a circulat fostul episcop Corneliu Bârlădeanul, iar palatul în care a locuit acesta intenţionează să îl transforme în mănăstire de maici.

"Cu toate că s-a spus că am venit la slujba de întronizare cu limuzina, încă nici nu am maşină. Apelez în stânga, în dreapta să mă deplasez. Există la episcopie, dar maşina pe care aţi mai văzut-o eu am decis să fie vândută. Asta este decizia mea, pentru că nu vreau să merg într-o asemenea maşină. Eu am un alt stil, altă linie. (...) Nu vreau să urc eu în maşina aceea. (...) Maşinile sunt ultimul aspect care mă interesează pe mine, eu am o altă pasiune: cărţile", a spus noul episcop.

Întrebat de ziarişti dacă locuieşte în noul palat episcopal construit în incinta Episcopiei Huşilor, acolo unde a stat în ultimii ani Corneliu Bârlădeanul, care a fost criticat pentru că iubea luxul, Ignatie a răspuns că a ales să locuiască în vechiul palat episcopal.

[citeste si]

"Palatul nou va fi probabil o mănăstire de maici. M-am gândit aşa, pentru că avem nevoie de maici pentru ateliere, pentru picturi, broderie. Sunt mulţi preoţi care au nevoie de veşminte şi în viitor poate vom reuşi să facem astfel de ateliere. Nu este foarte uşor să găsesc şi maici destoinice, care să vină acolo în clădirea respectivă. (...) Desigur, vom păstra şi câteva camere pentru protocol, că avem nevoie când mai vine cineva, când avem invitaţi, să putem să-i cazăm, să nu cheltuim bani pentru hotel', a mai spus episcopul, care s-a declarat 'un iubitor al simplităţii', potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel