Coreea de Nord, "atac inimaginabil" asupra SUA. Amenințare după exercițiul militar

Regimul nord-coreean a condamnat joi cu duritate manevrele navale comune SUA-Coreea de Sud din această săptămână și a amenințat că va răspunde lansând un "atac inimaginabil", transmite EFE.

Comitetul de Urgență Contra Exercițiilor de Război Nuclear, organism al Phenianului, a criticat mobilizarea de către Washington în jurul peninsulei a unor active strategice nucleare, relevă o informație difuzată de agenția nord-coreeană de stat KCNA.

Pentagonul a desfășurat portavionul cu propulsie nucleară USS Ronald Reagan și două distrugătoare, între alte nave, pentru aceste manevre ce se vor încheia pe 20 octombrie.

"Statele Unite și-au pierdut rațiunea punând sub nasul nostru obiective pe care noi le-am stabilit ca primare. Ar trebui să se aștepte la un atac inimaginabil", arată textul citat.

Comitetul nord-coreean adaugă că Washingtonul a desfășurat de asemenea submarinul nuclear USS Michigan, a cărui participare nu au fost confirmată oficial.

"Aceasta demonstrează că SUA și marionetele lor (cu referință la Coreea de Sud) se pregătesc pentru un "atac preventiv" la adresa Coreei de Nord", consideră comitetul menționat. 

SUA și Coreea de Sud au început luni manevre navale comune în Marea Japoniei și în Marea Galbenă, în contextul creșterii tensiunilor între Washington și Phenian, a anunțat dpa.

Aproximativ 40 de nave militare, printre care portavionul USS Ronald Reagan și două distrugătoare americane, iau parte la exercițiile care vor dura cinci zile, potrivit Ministerului Apărării sud-coreean, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel