Coreea de Nord ar putea avea 45 de bombe nucleare până în 2020

Coreea de Nord ar putea avea până la 45 de bombe nucleare până în 2020, conform unui cercetător din Coreea de Sud. El se bazează pe o analiză a creșterii rezervelor de uraniu și plutoniu. 

Se crede că regimul nord-coreean ar fi în posesia a 280 de kg de uraniu puternic îmbogăţit, a indicat Lee Sang-hyun, vicepreşedinte Institutului Sejong, în cadrul unui forum la Seul, conform agenţiei de presă Yonhap. Institutul Sejong, o instituţie privată, este considerat un laborator de idei dintre cele mai influente din ţară.

Phenianul ar putea să desfăşoare diverse tipuri de arme nucleare şi rachete înainte de sfârşitul anului 2020, având în vedere ritmul actual de dezvoltare, a insistat expertul sud-coreean. Toate acestea, inclusiv stocurile de plutoniu deţinute deja (în jur de 50 de kilograme, conform estimărilor) şi aşteptata creştere a capacităţii de reprocesare a plutoniului utilizat la fabricarea bombelor atomice, sugerează o creştere considerabila a arsenalului nuclear nord-coreean, a estimat el, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel