Coreea de Nord, testează noi arme. ”Ar putea lovi SUA”

Coreea de Nord ''aruncă bomba" : Guvernul de la Phenian a anuţat că a testat cu succes un puternic motor de rachetă, încă un pas în eforturile de a construi rachete balistice internaţionale, relatează Agerpres. Conform specialiştilor de la Seul, cei care monitorizează îndeaproape activitatea Coreei de Nord, rachetele ar putea avea o rază suficien de mare încât să ajungă pe teritoriul american. 

KCNA, agenţia de ştiri nord-coreeană afirmă că motorul a fost testat la sol pentru a putea furniza țării "o capacitate de manevră suficientă pentru a lansa diferite tipuri de sateliți, inclusiv sateliți de observare a Pământului".

Cu acest nou motor, Coreea de Nord "se apropie de obiectivul său de a se dota cu rachete balistice intercontinentale care ar putea lovi teritoriul american", a estimat Chae Yeon-Seok, specialist în rachete al Institutului pentru cercetări aerospațiale din Coreea de Sud, ale cărui laboratoare principale se află la Daejeon, la sud de Seul.

"Programul spațial nord-coreean se concentrează asupra dezvoltării vehiculelor de lansare care pot fi utilizate ușor drept rachete, mai degrabă decât asupra dezvoltării sateliților demni de acest nume", a adăugat el.

Statul Major interarme sud-coreean a estimat că testul anunțat marți vizează să verifice performanțele unui "motor cu foarte mare putere utilizabil pentru rachete cu rază lungă de acțiune".

Kim Jong-Un  a cerut mai multe tiruri de rachete cu scopul ca "țara să poată în câțiva ani să dețină sateliți geostaționari", a informat aceeași agenție nord-coreeană de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel