Copil căzut în fântână. Noi informaţii despre starea de sănătate

Ambulanță
Ambulanță

Băieţelul de 2 ani dintr-un sat de lângă Aiud care a căzut marţi într-o fântână şi care a fost scos afară în stop cardio-respirator, precum şi în stare de hipotermie, respiră singur şi are activitate cardiacă, după efectuarea manevrelor de resuscitare de către două echipaje SMURD.

Potrivit prim-adjunctului şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, maior Ovidiu Costea, copilul din satul Livezile a căzut într-o fântână adâncă de 5-6 metri până la luciul apei şi încă 2-3 metri adâncime.

"După copil a coborât un localnic, care l-a menţinut deasupra nivelului apei. Pompierii l-au extras cu ajutorul dispozitivului existent, respectiv scripete, lanţ şi găleată. Echipajul de prim ajutor SMURD Aiud a început manevrele de resuscitare şi au continuat timp de circa 30 de minute, până la sosirea echipajului SMURD Terapie Intensivă Mobilă, care a preluat copilul şi a continuat manevrele de resuscitare şi de creştere a temperaturii acestuia. În prezent, copilul este intubat, respiră singur, are activitate cardiacă şi este preluat de elicopterul SMURD Mureş, care a aterizat pe stadionul din municipiul Aiud", a transmis maior Ovidiu Costea.

La extragerea din fântână, băieţelul era în stop cardio-respirator şi hipotermic. Se apreciază că a stat aproximativ 20 de minute în fântână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel