Copii înarmați cu un cuțit. Sunt cu sutele

Este șoc în Marea Britanie după ce, în baza legii privind dreptul la informare, au fost publicate statisticile privind numărul copiilor care au fost victime ale agresiunilor cu armă albă, transmite The Guardian.

Aproape 700 de elevi au fost victime ale tentativelor de omor comise cu arme albe în zona West Midlands anul trecut, potrivit reprezentanților poliției care subliniază că este grav faptul că tot mai mulți tineri au asupra lor o armă sau un cuțit. Datele publicate în baza legilor privind libertatea de informare arată că 690 de copii cu vârste sub 16 ani au fost atacați sau amenințați cu un cuțit în regiune în 2018, în zona West Midlands.

Treisprezece dintre victime aveau doar 10 ani. Mai mult de 800 de tineri, inclusiv 45 de copii cu vârsta cuprinsă între 10 și 11 ani, au fost prinși anul trecut, în această regiune, cu un cuțit asupra lor, arată cifrele. Aproape jumătate din infracțiuni erau pentru folosirea armei ca pe o amenințare.

Datele au trezit îngrijorări cu privire la vârsta tânără a celor care poartă cuțite pe străzile Marii Britanii după moartea lui Jodie Chesney în vârstă de 17 ani din Londra și a lui Yousef Makki în Greater Manchester.

În Birmingham, trei adolescenți au fost înjunghiați mortal în doar 12 zile luna trecută, determinând șefii de poliție să declare o "criză" la nivel de oraș în ceea ce privește crimele. Datele oficiale arată că infracțiunea violentă a crescut de patru ori mai rapid în Birmingham decât în Londra, iar parlamentarul Jack Dromey a avertizat că orașul este "în pericol de a deveni capitala criminalității britanice".

Porți de control la școli

Între aprilie și septembrie anul trecut, numărul crimelor în zona Birmingham, pe cap de locuitor, era mai mare decât cea din Londra. Vorbind la Birmingham în februarie, comisarul de poliție și crimă din West Midlands, David Jamieson, a descris situația din regiune ca o "urgență națională" și a cerut un sprijin financiar suplimentar din partea guvernului.

La un colegiu din regiune a fost montată o poartă de control pentru depistarea copiilor înarmați. Chiar și la un restaurant McDonald's din oraș s-a montat un astfel de dispozitiv. 

Vezi și: Jack Spintecătorul a reapărut. Harta crimelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel