EXCLUSIV  Contur de senator. Carte tare cu și despre PSD-iști. Cazanciuc: Sunt colegi cunoscuți

Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS

Președintele Senatului României, Robert Cazanciuc, a vorbit despre cartea coordonată de el, „Contur de senator”, într-o emisiune EXCLUSIVĂ marca DC NEWS.

„Umorul este, până la urmă, semnul inteligenței și al speranței. În carte, timp de trei ani am făcut cadou unor colegi câteva caricaturi făcute de un caricaturistul, Romeo Răilean, mai puțin cunoscut, dar care a lucrat destul de mult și în presă, făcând caricaturi pentru ziare”, a transmis Cazanciuc despre cartea sa.

„Am încercat să conturăm personalitatea senatorilor din grupul PSD prin desen și prin epigrame. Sunt doar senatorii PSD aici, senatori PSD care au făcut dovada umorului și au participat”, a continuat parlamentarul. „Am discutat și la nivelul grupurilor parlamentare și le-am propus și altor colegi să intre în acest proiect. N-a zis nimeni că nu intră, dar când a fost vorba să trecem la fapte nu s-a mai întâmplat să dorească”.

Epigramele surprind personalitatea colegilor din Parlament

Robert Cazanciuc a explicat că, la recomandarea unui coleg, a apelat la Uniunea epigramiștilor din România pentru a realiza scurtele texte satirice. Aceștia au venit cu 3-4 variante de epigrame pentru a surprinde personalitatea parlamentarilor. „Sunt colegi care sunt cunoscuți la nivel național, acolo a fost simplu să conturezi, dar acolo unde nu a fost aceeași notorietate, le-am trimis epigramiștilor CV-uri, activitate etc”.

Trei exemple simpatice

2. Foto: DC N... (caricatura_senat_pintea_ilustrativ_68587000.jpg)

Foto: DC NEWS

„Doamna Sorina Pintea. «Cică, după pui de moroșan//Să nu dai nicicând cu bolovan//Pentru Pintea, însă, mult se pare//C-ar prefera o lapidare»”, a redat parlamentarul despre textul scris de Laurențiu Ghiță.

„Doru Adrian-Pănescu. «Fiindcă scot ciudate legi//Și nu-i chip să pregete//Îi învață pe colegi//Socoteli pe degete». Domnul Pănescu e inginer, lucrează în domeniul informatic, are câteva lucruri foarte bune”, a continuat Cazanciuc.

„Domnul Meleșcanu. «Sunt sufixe -escu -anu//Ce dau numelor firescul//De exemplu Meleșcanu//Vine după Titulescu»”, a mai citit președintele Senatului României din cartea coordonată de el.

Volumul se găsește în librării și costă în jur de 100 de lei, a adăugat Cazanciuc. 

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel