EXCLUSIV  CONTROVERSE cu 25 OUG. Presa de dreapta, ”revelație” după mișcarea Guvernului Orban

Ludovic Orban  foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres

Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, că trebuie să vină schimbarea în Consiliul Legislativ al Parlamentului. Cele 25 de Ordonanțe de Urgență adoptate sunt blocate în Consiliul Legislativ pentru avizare și publicare în Monitorul Oficial.

Apoi, și presa de dreapta a descoperit că ”este o situație bizară” cu Consiliul Legislativ. ”Din senin”, presa de dreapta a descoperit că este o instituție nereformată, dar până în prezent jurnaliștii nu s-au gândit la așa ceva. Brusc au avut o revelație! Abia acum au scos la iveală o informație știută din 2001 și anume că președintele Consiliului Legislativ, Dragoș Iliescu, a fost numit în funcție în urmă cu 19 ani, de Parlamentul dominat de PSD-ul condus de Adrian Năstase, în urma alegerilor din 2000.

Presa de dreaptă, foarte atentă la erori și abuzuri sau la nerespectarea procedurilor, îi pune cumva la presiune psihologică pe membrii Consiliului Legislativ în plin scandal cu ordonanțele de urgență.

De altfel, și premierul Ludovic Orban a criticat această instituție. ”Consiliul Legislativ este o instituție în care ar trebui să vină schimbarea", a declarat Ludovic Orban.

Consiliul Legislativ este un organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării și coordonării întregii legislații, potrivit articolului 79 din Constituția României.

De asemenea, Consiliul ține și evidența oficială a legislației din România.

Guvernul Orban a adoptat, în ședința de guvern, 25 de Ordonanțe de Urgență, iar acestea sunt blocate în Consiliul Legislativ care ar trebui să le avizeze pentru publicarea în Monitorul Oficial.

VEZI ȘI DE CE: Cele 25 de Ordonanțe de Urgență reprezintă, pentru Orban, ce a fost OUG 13 pentru Dragnea: începutul sfârșitului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel