Controale masive înainte de Paște. Sancţiuni de 3.100.000 lei

Peste 400 de poliţişti de la investigarea criminalităţii economice acţionează sâmbătă în toată ţara pentru verificarea legalităţii activităţilor comerciale desfăşurate cu produse specifice Sărbătorilor Pascale, informează un comunicat IGPR transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, în ultimele două zile, la nivel naţional, echipele de control au ridicat sau indisponibilizat peste cinci tone de carne şi produse din carne, aproape 2.800 de litri de alcool şi au constatat aproape 300 de infracţiuni. Astfel, poliţiştii împreună cu specialişti ai ANSVSA, ANPC şi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniul asigurării calităţii şi siguranţei produselor alimentare, au verificat legalitatea activităţilor comerciale desfăşurate şi modul în care comercianţii respectă normele referitoare la informarea corectă a populaţiei cu privire la mărfurile expuse.

De asemenea, echipele de control au avut în vedere depistarea produselor alimentare şi a mărfurilor contrafăcute ori falsificate şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu produse alimentare specifice Sărbătorilor Pascale, legume-fructe şi băuturi alcoolice.

La cele peste 600 de acţiuni organizate pe parcursul celor două zile au participat, în medie 3.200 de poliţişti, peste 400 de la investigarea criminalităţii economice, peste 1.700 de ordine publică, aproape 600 de poliţişti rutieri, aproximativ 300 de la transporturi, restul poliţiştilor fiind de la alte formaţiuni de poliţie.

În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate 297 de infracţiuni, dintre care 38 de fapte de evaziune fiscală. De asemenea, au fost aplicate peste 6.800 de sancţiuni contravenţionale, peste 1.000 dintre acestea fiind pentru fapte de natură economică, valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de peste 3.100.000 de lei.

Totodată, au fost confiscate circa 1.500 de kilograme de carne şi produse din carne, 550 de kilograme de peşte şi produse din peşte şi aproape 2.600 de litri alcool şi produse alcoolice. Pe parcursul acţiunii au indisponibilizate peste 3.500 de kilograme de carne şi produse din carne şi peste 200 de litri de alcool şi produse alcoolice, se mai arată în comunicatul citat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel