Controale de amploare în toată ţara, de Rusalii

Controale ANSVSA
Controale ANSVSA

Inspectorii sanitar-veterinari efectuează controale la nivel naţional în toate tipurile de unităţi alimentare, dar şi în pensiuni turistice şi aşezăminte de cult.

Controale de amploare în toată ţara în perioada Rusaliilor. Inspectorii sanitar-veterinari încep controale specifice la nivel naţional la unităţile alimentare, dar şi în pensiuni turistice şi aşezăminte de cult unde au loc pelerinaje ocazionate de sărbători religioase. Acţiunea vine în contextul în care în perioada 24 mai - 3 iunie sunt minivacanţele prilejuite de sărbătorirea Rusaliilor şi a zilei de 1 iunie, a anunţat, joi, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). 

Scopul acestor controale este de a preveni apariţia unor episoade de toxiinfecţie alimentară, prin intensificarea controalelor oficiale şi a măsurilor care trebuie aplicate pentru protejarea sănătăţii consumatorilor. 

"În contextul unei afluenţe mari de turişti şi al creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară, verificările se vor concentra în zonele de agrement/ localităţile de interes turistic, în care se organizează anumite evenimente - târguri de vară, pensiuni turistice, parcuri şi paviloane expoziţionale în care se organizează festivaluri de tip 'Street Food', aşezăminte de cult unde au loc pelerinaje ocazionate de sărbători religioase etc.", precizează reprezentanţii ANSVSA. 

Ce vor verifica inspectorii ANSVSA

Inspectorii sanitari veterinari vor controla modul în care sunt respectate cerinţele şi normele legale, cum sunt cele privind: igiena şi întreţinerea spaţiilor, facilităţilor şi a echipamentelor de lucru, respectarea bunelor practici de igienă şi de producţie, asigurarea trasabilităţii produselor alimentare, corectitudinea etichetării şi a marcării acestora, condiţiile privind manipularea, transportul, depozitarea, prepararea, expunerea şi comercializarea produselor alimentare etc. 

Obiectivele vizate sunt: unităţi de tip fast food, depozite alimentare, unităţi de tip supermarket şi hipermaket, magazine alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetărie şi patiserie, beach-baruri, restaurantele şi alte unităţi de alimentaţie publică în care se prepară şi se servesc alimente. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel