Consultații online GRATUITE pentru pacienții fără COVID-19. "Nu uităm de ceilalți"

În plină pandemie de COVID-19, când restricțiile 50 de medici oferă gratuit consiliere pentru pacienții ce au nevoie, printr-o nouă platformă online.

50 de medici s-au alăturat proiectului "Nu uităm de ceilalți", lansat în urmă cu o săptămână și inițiat de Medici pentru România, prin care oferă săptămânal consiliere online gratuită pacienților cu boli cronice sau diverse simptome ușoare, fără legătură cu COVID-19, care au nevoie de suport medical și consultații într-o perioadă în care stau izolați la domiciliu.

Până în prezent, au fost realizate 120 programări la consultații online, iar fondatorii proiectului declară că este în continuare nevoie de voluntari, pe diferite specializări, pentru a acoperi cererea din ce în ce mai mare.

Ce spune fondatorul proiectului

"În momentul de față avem 50 de medici afiliați și 120 solicitări de consultații. Pentru ca această campanie să se desfășoare însă la nivelul la care ne dorim și pentru a putea ajuta în această perioadă cât mai mulți pacienți români, avem nevoie de și mai mulți medici voluntari. Cea mai mare cerere este la dermatologie, unde avem până acum 4 medici afiliați. Urmează specializări precum gastroenterologie și cardiologie. De asemenea, medicină internă, pediatrie, neurologie, oncologie, urologie și nefrologie. Pentru a ajuta, avem nevoie de ajutor! Trebuie să fim uniți acum mai mult ca oricând și să ajutăm cu tot ceea ce putem. Medicii au un rol esențial, întrucât sănătatea este mereu pe primul plan. Îi rog pe toți medicii care își doresc să ajute și au această posibilitate să ni se alăture în această campanie. Aceștia pot completa formularul online", declară Alexandru Costache, inițiatorul programului Medici pentru România, citează cancan.ro.

Ce servicii acoperă și cât durează

Totul se va derula online, astfel că nu va fi necesară deplasarea de la domiciliu. Fiecare ședință de consiliere va dura 15 sau 30 de minute și va fi efectuată în urma programării online. Suportul exclude urgențele, pentru acest lucru pacienții trebuind să sune la 112.

Programul își propune să acopere servicii din specializări precum cardiologie, geriatrie, psihiatrie, neurologie, chirurgie plastică, pediatrie, psihologie, nutriție și diabet, dermatologie, ginecologie, hematologie, oftalmologie, gastro-enterologie, stomatologie, ORL, medicină de familie.

Care sunt avantajele consilierii online

- Pacienții vor putea discuta deschis și confidențial, prin videoconferință, cu un profesionist.
- Au acces la medici români foarte buni, din țară și din întreaga lume, din confortul casei lor.
- Scade riscul de a fi expuși infectării cu coronavirus, nefiind necesară deplasarea în afara domiciliului.
- Reducem presiunea pe camerele de gardă și cabinetele de consultații.
- Serviciile sunt gratuite – pentru pacienți și pentru medici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel