Consiliul Europei îi cere explicații lui Viktor Orban

Consiliul Europei a anunțat că îi va solicita premierului Viktor Orban explicații cu privire la noua legislație adoptată de Ungaria pentru a limita fluxul de migranți.

Intenționez să îi scriu premierului Orban pentru a cere versiunea finală a textelor de lege adoptate în contextul crizei migrației, pentru a verifica dacă aceste dispoziții sunt compatibile cu Convenția Europeană a Drepturilor Omului, a anunțat într-un comunicat secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjoern Jagland.

Acesta s-a declarat în special preocupat de reformele ce permit guvernului de la Budapesta să declare stare de urgență din cauza imigrației masive.

Ungaria a adoptat noi măsuri pentru a limita fluxul de migranți, închizând marți întreaga sa frontieră cu Serbia. Conform noii legislații intrate în vigoare marți, la ora 00.00, orice trecere a gardului de sârmă ghimpată ridicat de-a lungul celor 175 de kilometri ai frontierei cu Serbia este pasibilă de pedepse de 3 ani de închisoare. De asemenea, Ungaria a decis să înceapă pregătirile în teren pentru extinderea la granița cu România a gardului pe care îl construiește la frontiera cu Serbia, pentru a face față unei eventuale schimbări a rutei folosite de migranți.

Voi cere garanții ca, în cazul declarării 'stării de criză', Ungaria să rămână atașată respectării obligațiilor care îi revin în virtutea Convenției Europene a Drepturilor Omului, a adăugat Jagland, scrie Agerpres.

VEZI ȘI: Victor Ponta, atacat crunt de un ministru din străinătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel