Consilierul lui Zelenski, întrebat despre lucrările pe Bâstroe: Cred că avem acum și alte priorități, e război!

Mihailo Podolyak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski, a fost întrebat despre lucrările de dragare care se fac pe canalul Bâstroe.

Consilierul prezidenţial Mihailo Podolyak a oferit în exclusivitate pentru Antena 3 CNN informaţii cu privire la Canalul Bâstroe unde se fac lucrări de dragare ce ar putea pune în pericol Delta Dunării.

„Cred că avem acum şi alte priorităţi, e război.  Aceste întrebări legate de ecologia unei regiuni, Delta Dunării, se pot discuta în detaliu la nivelul ministerelor noastre pentru a fi găsite soluţiile necesare.  

Aceste întrebări minimalizează impactul ecologic al războiului din Ucraina, minimizând şi urmările lui negative.

Totuşi, în prim plan iese altceva: războiul, armamentul, apoi celelalte nuanţe legate de ecologia regională.

Dar suntem pregătiţi să avem o discuţie la oricare forum de acest gen." răspuns Mihailo Podolyak la întrebarea lui Cristi Popovici, trimisul Antena 3 CNN în Ucraina.

CITEȘTE ȘI     -    Canalul Bâstroe. Ambasada Ucrainei spune că a informat Administrația Fluvială a Dunării de Jos, aflată în subordinea ministrului Grindeanu

Reamintim că Adina Vălean, comisar european din partea României, a spus că la Comisia Europeană s-a „primit doar o solicitare a Ucrainei de introducere a brațului Chilia în rețeaua de transport principal europeană. Acest lucru nu poate fi decis unilateral nici de către Ucraina, nici de către Comisia Europeană. Trebuie acordul României. România ne-a trimis un răspuns în care își afirmă obiecțiile“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel