Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Consilierul de strategie BNR, Adrian Vasilescu, invitat astăzi la DC NEWS

Adrian Vasilescu (BNR) este invitat astăzi la DC NEWS pentru a dezbate subiecte economice privind viitorul financiar al României, împrumuturi sau cotația leului în raport cu euro.

Consilierul de strategie al Băncii Naționale Române, Adrian Vasilescu, este invitatul analistului politic Bogdan Chirieac, astăzi, 26 iulie, de la ora 12:00. Printre subiectele arzătoare ale momentului se numără cotația leului în raport cu euro, împrumuturile prin Planul Național de Redresare și Reziliență sau revenirea pe plan economic din criza Covid-19.

Interviul va putea fi urmărit pe site-ul DC NEWS și canalele DC NEWS TV de la ora 12:00. Rămâneți alături de noi!

Ce înseamnă cu adevărat scăderea leului în raport cu euro?

„Explicaţiile sunt simple. Cursul acesta se tot duce la maxime istorice, la minime istorice, de 12 ani. Şi în 12 ani tot fluctuând între maxime şi minime a înregistrat o depreciere de 90 de bani. Atât. 90 de bani în 12 ani deprecierea cursului leului. Pentru că am văzut undeva un titlu «Cade leul». Păi dacă uităm pe tabloul lumii o să vedem că multe monede tari şi chiar dolarul, euro şi yenul japonez şi altele au fluctuaţii mult mai mari şi deprecieri mult mai mari. Deci leul în 12 ani şi jumătate s-a depreciat cu 90 de bani. Această depreciere în 12 ani de 90 de bani nu pune niciun fel de probleme şi nu incită la discuţii privind căderea monedei noastre naţionale. Piaţa valutară a României este stabilă, chiar foarte stabilă", a spus Adrian Vasilescu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel