Congresmeni SUA: Acțiunile lui Snowden pot avea "consecințe mortale"

SUA Armată
SUA Armată

Congresmeni americani au atras joi atenția asupra faptului că cele 1,7 milioane de documente secrete furate de fostul consultant NSA Edward Snowden pot pune în pericol trupele americane desfășurate în întreaga lume. Ei au citat în acest sens un raport confidențial al Pentagonului privind scurgerile de informații.

Ministerul american al Apărării a elaborat și trimis mai multor membri reprezentanți ai Congresului SUA un raport confidențial cu privire la potențialul impact pe care l-ar putea avea furtul de documente înfăptuit de către fostul consultat al Agenției Naționale de Securitate (NSA). Raportul nu a fost făcut public.

"Acest raport confirmă cele mai mari temeri ale mele, și anume că actele de trădare ale lui Snowden pot pune în pericol militarii americani", a declarat Mike Rogers, președintele Comisiei pentru serviciile de informații din Camera Reprezentanților, citat de Agerpres. "Acțiunile lui Snowden vor avea probabil consecințe mortale pentru trupele noastre de pe teren", a adăugat el.

Doar o mică parte din informațiile furate de Snowden a fost publicate

Raportul respectiv pare că face referire la toate fișierele recuperate de Edward Snowden, din care doar o mică parte au fost publicate în presă, și impactul potențial al eventualei lor publicări. Aleșii care citează raportul susțin că multe documente aflate în posesia lui Snowden se referă la operațiunile militare americane aflate în derulare, care riscă să fie compromise în cazul scurgerilor de informații.

Oficialii americani au ținut de asemenea să atragă atenția că scurgerile de informații au afectat deja securitatea națională. Ei au subliniat că dezvăluirile au alertat teroriștii cu privire la metodele SUA de interceptare a comunicațiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel