Conflict diplomatic Ungaria-SUA. Viktor Orban, prima reacție: Serviciile secrete pot afla numele celor acuzați

Premierul Viktor Orban spune că autoritățile maghiare nu vor declanșa nicio investigație împotriva persoanelor incluse de Statele Unite ale Americii pe "lista neagră" pentru că americanii nu au furnizat nicio dovadă în sprijinul acuzațiilor.

Conflictul diplomatic americano-maghiar a explodat de aproape două săptămâni, dar Orban evită să vorbească despre acest subiect. Ziarișii unguri au reușit într-un final să obțină o reacție a liderului FIDESZ, care pe toată perioada Consiliului European de la Bruxelles a fugit de presă.

"Din moment ce Ungaria este un stat de drept, nicio procedură nu poate fi inițiată fără dovezi", a spus Orban, citat de presa de la Budapesta. El a adăugat că Ungaria aplică principiul toleranței zero față de corupție și, dacă suspiciunile sunt sprijinite de dovezi, atunci autoritățile sunt obligate să răspundă. 

Orban a adăugat că nu înțelege de ce "aceia care au dovezi" au rețineri să împărtășească informațiile cu autoritățile și cu publicul. "Mulți dintre noi nu înțeleg de ce nu se întâmplă asta", a spus prim-ministrul.

Viktor Orban a menționat că serviciile secrete maghiare ar putea afla numele celor care au primit intedicție de călătorie în SUA, dar că este o chestiune de principiu ca "oricine face o acuzație să spună numele celor vizați".

Scântei între Nuland și ministrul maghiar de Externe, la Washington: Un lucru nu acceptăm

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel