Conferinţa ONU. TENSIUNI în coaliția de guvernare. Cine a câștigat

După o scurtă perioadă de pace, iată că au reapărut tensiunile în coaliția de guvernare.

Guvernul a decis să participe la Conferinţa interguvernamentală a ONU, privind migraţia, pentru a-şi susţine propriile valori şi principii în domeniul migraţiei. Potrivit unor surse din PSD, decizia a fost luată după mai multe discuții aprinse în cadrul Coaliției de Guvernare cu privire la abordarea pe care ar trebui să o aibă România în cadrul negocierilor de la ONU.  ALDE propunea o variantă diplomatică, în schimb PSD-iștii au cerut ”patriotism înainte de toate". Aceștia din urmă au vrut ca România să aibă o poziție fermă în cadrul negocierilor și să nu accepte obligații suplimentare în domeniul migrației.

PSD-iștii au câștigat

În cele din urmă, social-democrații au avut câștig de cauză, iar Memorandumul adoptat de Guvern și aprobat la Cotroceni prevede condiții pentru semnarea acordului internațional de migrație. Acest lucru înseamnă că mandatul delegației României stipulează clar ca acordul să nu conțină obligații cu valoare juridică asupra statelor semnatare. Așadar, România va semna un astfel de tratat cu o condiție: dacă acesta va respecta suveranitatea fiecărui stat în deciziile privind politicile migraționale, astfel încât România să își păstreze prerogativa națională de a reglementa migrația, așa cum arată dreptul internațional.

Nu în ultimul rând, România va cere diferenţierea clară între migranţii legali şi cei ilegali, precum şi între migranţii şi refugiaţi şi nu va semna un acord care implică obligaţii financiare suplimentare pentru statele membre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel