Conduci pe ploaie, ceaţă sau ninsoare? 10 sfaturi CRUCIALE de la Poliţie

Poliţia Rutieră oferă 10 sfaturi cruciale pentru şoferii care conduc în condiţii meteo nefavorabile. 

1. Reducerea vitezei de deplasare: Întrucât au fost anunțate schimbări ale vremii caracterizate prin intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă.

2. Folosirea frânei de motor: În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

3. Măriți distanța de siguranță: Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.

4. Montați anvelopele de iarnă: Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. În cazul nerespectării acestei obligații, șoferii riscă amenzi mari.

5. Păstrați-vă calmul, fiți politicoși: În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

6. Folosiți luminile de întâlnire chiar și pe timp de zi: În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii, lapoviţei sau ninsorii, folosirea luminilor reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

7. Distanță mai mare de semnalizare: În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de mașină decât în condiţii normale.

8. Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi!

9. Nu folosiți telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți dispozitive de tip hands-free.

10. Atenție sporită la pietoni: Pe ploaie, aceștia au tendința de a forța traversarea străzii fără să se asigure suficient. Aceștia sunt adesea grăbiți și adesea ocolesc lacurile formate fără a mai da atenție mașinilor, scrie promotor.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel