Concediu de acomodare. Cum se acordă și cine poate beneficia. Se primesc bani!

Există un caz special în care anumite persoane își pot lua concediu de acomodare și primesc și o indemnizație. 

Persoanele care adoptă beneficiază de concediul de acomodare și indemnizația de acomodare. Este vorba de o perioadă de maximum un an, iar cei care iau această decizie trebuie să fie salariați sau să obțină venituri din activități independente sau agricole.

Conform Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei, persoana care adoptă un copil poate beneficia de concediul de acomodare și de o indemnizație lunară, scrie avocatnet.ro. 

De ce acte ai nevoie

Concediul de acomodare poate fi obținut printr-o cerere, la care se va anexa documentul care atestă mutarea copilului la adoptator, certificatul de grefă în baza căruia se execută hotărârea judecătorească de încredinţare și dovada intrării efective în concediu sau a suspendării activităţii.

Câți bani se primesc

Indemnizația de acomodare are o valoare de 3,4 ISR. Valoarea unei astfel de unități fiind de 500 de lei, indemnizația, astfel, fiind 1.700 de lei.

Perioada concediului de acomodare este considerată vechime în muncă, în serviciu și în specialitate și va fi asimilată și stagiului de cotizare pentru obţinerea indemnizaţiilor pentru concediile medicale, pentru obţinerea pensiei, a şomajului şi a concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel