Biden: ”Companiile americane ar trebui să se pregătească”. Rusia experimentează cu atacurile ciberbetice

Sursă foto: Pexels (ThisisEngineering)
Sursă foto: Pexels (ThisisEngineering)

Președintele Joe Biden a avertizat companiile americane pentru că ar putea fi vizate de atacurile cibernetice ale Rusiei. 

Președintele Joe Biden a sfătuit luni corporațiile americane să-și consolideze practicile de securitate cibernetică din cauza rapoartelor de informații care indică faptul că Rusia analizează posibilități noi de a ataca. Îndrumarea a venit la aproape o lună după ce trupele ruse au invadat Ucraina într-un război sângeros, scrie CNBC

”Am avertizat anterior despre posibilitatea ca Rusia să poată desfășura activități cibernetice rău intenționate împotriva Statelor Unite, inclusiv ca răspuns la sancțiunile economice fără precedent pe care le-am impus Rusiei alături de aliații și partenerii noștri”, a spus președintele american într-un comunicat. „Face parte din cartea de joc a Rusiei. Astăzi, administrația mea reiterează acele avertismente, bazate pe informații în continuă evoluție, conform cărora guvernul rus explorează opțiuni pentru potențiale atacuri cibernetice”. 

Îndrumările Casei Albe în materie de securitate cibernetică

Joe Biden a făcut referire la îndrumările Casei Albe, care includ utilizarea autentificării cu mai mulți factori pentru a împiedica atacatorii să acceseze cu ușurință sistemele. Casa Albă a sugerat companiilor să facă copii de rezervă și să cripteze datele, să actualizeze parolele și să mențină dispozitivele la zi cu cele mai recente remedieri de securitate.

”Trebuie ca fiecare să-și facă partea pentru a face față uneia dintre amenințările definitorii ale timpului nostru – vigilența voastră de astăzi pot preveni sau atenua atacurile de mâine”, a mai spus Biden.

Nu știm că adversarii vor lansa un atac asupra infrastructurii critice, a declarat ulterior reporterilor la întrebarea lui Anne Neuberger, consilier adjunct pentru securitate națională și tehnologie emergentă, în cadrul unei conferințe de presă. Guvernul federal a oferit informații clasificate pentru sute de companii săptămâna trecută.

”Există o activitate pregătitoare pe care o sesizăm”, a spus Neuberger, care a refuzat să numească industriile care ar putea fi expuse riscului de a fi lovite.

Companie americană atacată

Compania americană de software HubSpot a declarat că a fost atacată vineri și a bănuit că atacul vizează clienții de criptomonede. HubSpot nu a identificat atacatorul.

Microsoft a declarat la sfârșitul lunii trecute că împărtășește informații despre amenințările cibernetice cu guvernul SUA. Compania a văzut atacuri asupra țintelor civile și militare în Ucraina, dar nu le-a atribuit Rusiei sau oricărui alt actor.

Citește articolul pe aceiași temă: Serviciile Apple sunt la PĂMÂNT. App store, iCloud, Apple TV nu mai pot fi accesate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel