Comoara lui Fenn de un milion de euro a fost găsită în Munții Stâncoși

Forrest Fenn, un milionar și colecționar excentric a decis să ascundă în Munții Stâncoși,  în urmă cu zece ani, un cufăr din bronz în care se aflau 265 monede de aur, rubine, smaralde și diamante a căror valoare se ridica la un milion de dolari. Colecționarul a publicat indiciile unde se afla comoara într-o poezie de 24 de versuri. 

Aventura căutătorilor de comori a luat sfârșit. Duminică, Forrest Fenn, acum în vârstă de 89 de ani, a anunțat că un bărbat a reușit să găsească comoara, relatează CNN. 

„Era sub cerul liber, în vegetația bogată din pădurile Munților Stâncoși și nu se clintise din locul în care am ascuns-o acolo, acum mai bine de 10 ani”, a scris colecționarul pe site-ul său. „Nu știu cine e persoana care a găsit-o, dar poezia din cartea mea l-a condus la locul precis”, a mai spus excentricul colecționar. 

Comoara ascunsă de Fenn a fost modalitatea prin care colecționarul s-a gândit să-i facă pe oameni să exploreze natura și să le dea o speranță celor afectați de criza din 2007-2008. 

Indiciile care duceau spre comoară au fost incluse într-o poezie de 24 de versuri publicată într-o autobiografie a lui Fenn din 2010.

Colecționarul estimează că în jur de 350.000 de oameni din toată lumea au mers să caute cufărul. S-au făcut grupuri dedicate pe rețelele sociale. „Comoara lui Fenn” are și pagină dedicată pe Wikipedia.

Unii oameni au renunțat la slujbe pentru a se putea dedica în exclusivitate găsirii comorii. Cel puțin patru dintre ei și-au pierdut viața, din păcate, în această aventură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel