Comisia Europeană acuză Ungaria că 'distorsionează adevărul'

Comisia Europeană spune că va răspunde la fel de dur campaniei guvernului ungar, 'care distorsionează adevărul'.

Purtătorul de cuvânt al CE, Margaritis Schinas, susține că toată campania anti-migraţie a guvernului ungar, care atacă şi Comisia Europeană, distorsionează adevărul, iar executivul comunitar va reacţiona la fel de dur împotriva acestei retorici. Relaţiile dintre instituţiile Uniunii Europene şi partidul naţionalist Fidesz, al premierului ungar Viktor Orban, s-au tensionat odată cu criza migraţiei din 2015, când şeful guvernului de la Budapesta a adoptat politici dure anti-imigranţi.

Panouri stradale anti Juncker

Ungaria a lansat recent o companie guvernamentală de informare prin panouri publicitare şi reclame de o pagină în ziare care susţine că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi investitorul miliardar american George Soros vor ca Ungaria să îşi deschidă graniţele pentru imigranţi. Comisia Europeană a respins această campanie, spunând că este o 'teorie a conspiraţiei ridicolă', însă Orban a declarat în weekend într-un interviu pentru publicaţia germană Welt am Sonntag că afişele îl vor avea în curând ca ţintă pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Domnul Juncker se retrage şi domnul Timmermans îi ia locul, a spus Orban în interviu. Olandezul Frans Timmermans este candidatul socialiştilor europeni la postul de preşedinte al viitoarei Comisii Europene, care va fi formată în urma alegerilor europene din 23-26 mai.

Soros e de vină

Viktor Orban a spus că Timmermans, la fel ca Juncker, este un 'aliat' al miliardarului american George Soros, un critic declarat al actualului premier ungar. 'Toată lumea are dreptul de a şti acest lucru, a adăugat el.

'Comisia a avut o poziţie clară conform căreia campania guvernului german distorsionează adevărul şi încearcă să traseze o imagine neagră a unui complot chipurile pentru a aduce mai mulţi imigranţi în Europa', a reacţionat luni Schinas. 'Indiferent dacă această campanie are ca ţintă sau ne atacă preşedintele, prim-vicepreşedintele Frans Timmermans sau orice alt angajat al instituţiei noastre, vom răspunde şi ne vom apăra activitatea cu aceeaşi forţă împotriva neadevărurilor şi acestei retorici care vrea să înşele', a adăugat el.

Citește și:

Special Olympics, Jocurile Mondiale de vară - Abu Dhabi. Lotul României

Juncker, înlocuit la conducerea CE. Nicolai: Se vorbește deja la Bruxelles. Cine este - EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel