EXCLUSIV  Comisar-șef, despre Ciobanu: Cadavrul pare mutat. Ar putea fi crimă!

Comisarul-șef Mihai Untaru spune că Poliția invesitghează ipoteza unei crime în cazul Răzvan Ciobanu
Comisarul-șef Mihai Untaru spune că Poliția invesitghează ipoteza unei crime în cazul Răzvan Ciobanu


Poliția nu a dat publicității detalii importante din ancheta privind moartea lui Răzvan Ciobanu, susține comisaru-șef Mihai Untaru, într-o declarație pentru DCNews. 

Este o practică standard în cazul cercetărilor judiciare de a nu da detalii care pot alerta prezumtivii infractori.

Potrivit lui Mihai Untaru, cadavrul poate să fi fost mutat, după accident, iar una dintre ipotezele luate în calcul este că designerul nu ar fi fost singur în mașină. Dacă ipoteza unei sinucideri este exclusă, cea a unei crime se află în investigare.

Cine a mutat cadavrul lui Răzvan Ciobanu?


”Răzvan Ciobanu a fost găsit lângă mașină, cu mâinile semiflexate, a observat comisarul-șef Mihai Untaru. Nu este o poziție firească pentru un om care ar fi fost proiectat prin plafonul mașinii, ci mai degrabă pentru unul care a fost smuls de la volan și așezat astfel, înainte să se instaleze rigiditatea cadaverică. Văzând cum au procedat oamenii din sat,  când luau obiecte din mașină cu Poliția de față, îmi vine să cred că accidentul a fost descoperit mult mai devreme de localnici. Abia cel care a sunat la 112, peste câteva ore, a făcut ce trebuia să facă, anunțând autoritățile. Ar trebui investigat dacă nu cumva cei care au ajuns primii la locul accidentului nu cumva l-au extras din mașină, apoi s-au mărginit să ia câte ceva din lucrurile lui Răzvan Ciobanu și au dispărut fără să sune la 112. Este important să-i descoperi nu pentru  a-i pedepsi, ci pentru că sunt principalii martori și pot ajuta mult ancheta”, a concluzionat Mihai Untaru.

Victima, într-un caz asemănător, a apăsat până la capăt accelerația


”Am avut un caz asemănător în anii 90, când un automobil s-a răsturnat, fără urme de frânare, iar șoferul a decedat. Atunci, din fericire a existat un martor,iar pe baza mărturiei sale am putut prinde criminalul, în câteva săptămâni, își amintește Mihai Untaru. Atunci, s-a încercat ștrangularea victimei de către un pasager, dar șoferul a făcut un lucru paradoxal: a apăsat accelerația până la capăt, iar mașina a țâșnit în decor. Nici aici nu există urme de frânare. Dacă ar fi fost vorba despre neatenție sau oboseală la volan, după câțiva metri de la ieșirea de pe carosabil, Răzvan Ciobanu s-ar fi trezit și ar fi reacționat, printr-un gest instinctiv, încercând să stopeze vehicolul. Nu a fost făcută, însă, nicio tentativă de frânare. Cred că este exclusă ipoteza unei sinucideri. Condrea, de exemplu, și-a ales pomul, a accelerat cât a putut și s-a izbit de acesta. Răzvan Ciobanu era într-un loc necunoscut, putea să se blocheze în niște arbuști sau să iasă din nou pe drum, fără să pățească nimic. Mai probabilă este ipoteza unui atac cerebral sau a unui infarct. Dacă mașina avea cutie de viteză automată și nu a mai putut apăsa frâna, este explicabil cum a pierdut controlul și de ce nu s-a oprit”, a spus Mihai Untaru.

Ce detalii nu au fost date publicității de anchetatori


”Polițiștii trebuie să verifice toate ipotezele, iar crima ar trebui luată în calcul, mai ales că victima era martor într-un dosar cu droguri, spune comisarul-șef Mihai Untaru. Cred că ar trebui să verifice toate camerele de supraveghere de la viluțele aflate pe traseul mașinii-și nu sunt puține, ca și de la magazinele pe lângă care a trecut Land Roverul condus de Răzvan Ciobanu. Asta pentru a avea certitudinea că nu era singur în mașină. Se mai pune problema: cum a scăpat pasagerul sau prezumtivul asasin din mașina avariată? Este de văzut dacă erau urme de sânge altele decât cele lăsate de victimă. Probabil au multe informații și probe strânse în cadul cercetării la fața locului, pe care nu le anunță tocmai pentru a nu da informații utile unor prezumtivi infractori”, a mai adăugat cms.(r) Mihai Untaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel