Combustibilul este raționalizat în Canada în urma unei furtuni violente

O regiune din Canada raționalizează combustibilul în urma unei furtuni violente. 

O provincie canadiană raționalizează benzina din cauza temerilor legate de o posibilă penurie de combustibil după ce o furtună majoră a întrerupt legăturile rutiere și feroviare, relatează BBC. Personalul Forțelor Armate Canadiene a început să sosească în Columbia Britanică pentru a ajuta la eforturile de recuperare în regiunea afectată de inundații.

Vineri, provincia a emis restricții de călătorie și rații de benzină, la doar câteva zile după declararea stării de urgență. Cel puțin o persoană a fost declarată decedată, dar se așteaptă ca numărul să crească. 

Traficul este restricționat

Ministrul Siguranței Publice din Columbia Britanică, Mike Farnworth, a declarat că traficul neesențial va fi restricționat în timp ce vor reconstrui rețeaua de autostrăzi. De teama lipsei de combustibil, el a cerut oamenilor să-și umple vehiculele doar cu 30 de litri de benzină pe călătorie până la 1 decembrie.

Farnworth nu a spus cât de aproape este posibila penurie de benzină și a menționat că nu va trimite poliția să impună rația.

„Sunt 10 până la 11 zile în care trebuie să ne unim ca provincie, dacă suntem lacomi, vom eșua. Majoritatea covârșitoare a oamenilor va face ceea ce trebuie”, a adăugat Farnworth.

Liniile feroviare sunt blocate

Cu autostrăzile principale închise și linia feroviară Canadian Pacific blocată, guvernul federal caută alternative pentru a ajuta proviziile să circule în zona afectată. Oficialii americani de frontieră le-au permis camionagiilor care nu trec de obicei granița să acceseze drumuri, astfel încât să poată livra provizii, spune provincia.

Până vineri, aproximativ 14.000 de locuitori au fost strămutați din casele lor. O regiune agricolă majoră, de aproape 1.000 de ferme este sub ordin de evacuare și mii de animale de fermă au fost deja luate și ucise de inundații.

Armata a fost trimisă în zonă

Peste 100 de soldați au fost grupați în zonă până la începutul weekendului și mai mulți sunt în așteptare. Elicopterele staționate pe insula Vancouver și în alte părți ale Columbiei Britanice ar putea fi, de asemenea, chemate pentru a transporta provizii și personal de urgență sau pentru a evacua rezidenții.

Premierul Justin Trudeau s-a angajat să „facă mai mult pentru a ajuta oamenii în mod direct”. Se preconizează că ploi abundente vor năvăli în zonă săptămâna viitoare. Adresându-se reporterilor joi, primarul Abbotsford Henry Braun a spus că nivelul apei continuă să crească în mai multe zone din apropierea orașului.

„Nu vom scăpa de treaba asta prea curând”, a spus domnul Braun.

El a estimat că reparația Abbotsford după furtună poate costa până la 1 miliard de dolari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel