COMANDAMENT NATO ÎN ROMÂNIA. Devenim țintă? Radu Tudor: "E un RISC asumat". Lucian Bolcaș: "Eu mă înfior"

Președintele Traian Băsescu a anunțat la finalul summit-ului NATO că România va avea o structură de comandament NATO. Realizatoarea "La ordinea zilei", Dana Grecu, și-a exprimat temerea că țara noastră ar putea deveni o țintă, în urma acestei decizii. Jurnalistul Radu Tudor și avocatul Lucian Bolcaș au explicat ce implică prezența unui comandament NATO în România. 

"Dacă tu ai casa de la țară, lângă secția de poliție, ești o tință în plus, îți fură hoții gardul mai mult decât în situația în care ai avea casa mai departe de secția de poliția? Este exact invers. În 2004, la Madrid, au murit mulți români fără a avea vreo vină, în atentate teroriste, eu cred că dacă ne asumăm calitatea de membru NATO, înțelegem că avem și benieficii, și drepturi, și obligații. E un risc asumat și e o chestiune pe care toate statele civilizate și-au asumat-o", a explicat jurnalistul Radu Tudor. 

SUMMIT NATO 2014 ȚARA GALILOR. Traian Băsescu, informații din documente secrete despre România

Avocatul Lucian Bolcaș a continuat argumentația: "Când e vorba de mașinării de război, eu mă înfior. Sunt foarte circumspect. Sunt doua linii distrincte. Exista acel parteneriat, strategia cu SUA, în virtutea căruia am participat la diferite operațiuni, unde am dat 30 de morți și avem staționate trupe americane, dar nu în virtutea unui acord cu NATO. În aceste condiții, un comandament NATO înseamnă o echilibrare a situației și există o garanție de apărare, pe care, în sfârșit, după cei 30 de morți în parteneriatul cu SUA, în care am primit doar dojeni, se mai echilibrează situația pentru cp demonstrează că Europa, în sfârșit, începe să se mai ocupe de noi". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel