Colonelul SPP care-l bănuie pe Pahonțu de crimă dă cărțile pe față

Miercuri, un ofițer SPP a vorbit sub anonimat despre o crimă săvârșită în ianuarie 2012, de care s-ar face vinovat șeful său, Lucian Pahonțu. Astăzi, Parchetul a spus că inculpat în acest caz este colonelul SPP Petre Soare. 

Petre Soare este cel care a făcut afirmațiile de miercuri seară. El a revenit, joi, în emisiunea "Sinteza Zilei". De această dată și-a arătat fața și a spus tot ce știe. 

VEZI AICI: Acuzații grave la adresa lui Pahonțu, șeful SPP. Primele reacții

Iată afirmațiile făcute de ofițerul Petre Soare, joi: 

- Am auzit două focuri de armă(...). L-am văzut pe Popa cu o armă în mână și una pe umăr. Merg 5-6 metri spre el și l-am văzut că tresare. A scăpat arma jos, a stat cinci secunde și a căzut pe spate. 

- Am auzit pe fondul acestei tresăriri foc de armă(...). Am fugit, am fost speriat, nu știam ce s-a întâmplat. Avea un semn în frunte, nu știam ce s-a întâmplat. În momentul când am ajuns prezenta spasme și lăsa impresia că se îneacă cu sânge. Nu știam cum să fac, l-am luat ușor într-o parte și am observat o armă. Am considerat-o un pericol și am luat-o ușor și am dat-o în dreapta să nu se descarce. Și cea care i-a căzut din mâini era între picioarele mele și am luat-o și pe aceea să o mut. Am observat că izvora din craniul lui materie cenușie(...). L-am sunat pe generalul Pahonțu și nu mi-a răspuns. L-am sunat pe șofer apoi(...). Mi-a răspuns, a venit și a încercat și el să-l sune pe domnul general și nu i-a răspuns nici lui. A scos portavocea din mașină și a anunțat că e incident de tragere. La două minute văd că apare din direcția din care a venit glonțul generalul Pahonțu(...). Mă uitam la el, el era speriat și șoferul Avram i-a spus că nu mai e nimic de făcut. Pahonțu rămâne un pic descumpănit și îmi spune că pleacă să aranjeze. Își schimbă tonul apoi și-mi spune să le spun vânătorilor că nu a fost acolo și de Popa să zic că s-a accidentat(...). Nu știam ce să fac. 

- M-am dus către zona vânătorilor să le spun ce s-a întâmplat... Vânătorii vin cu mine și observă cadavrul lui Popa Ion și când mă uit în spate ei plecau către drum. Am strigat la ei și ei plecaseră(...). Am sunat pe generalul Pahonțu, nu mi-a răspuns. Mi-a răspuns șoferul și mi-a zis să sun la 112. Atunci am realizat că au fugit. Eu am rămas singur. Din câți oameni au fost, eu am rămas singur. 

- Am tăcut de frică. Mi s-a spus foarte clar de către generalul Pahonțu să mențin varianta ordonată. 

- Mi-a spus: 'Ai grijă că ai copii de crescut!'. Am rămas mut (...). M-am consolat cu ideea că adevărul va ieși la iveală. 

- Când am văzut că trenează ancheta mi-am dat seama că se va încerca să mă implice pe mine. 

- În 6 martie 2013 mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel