Acuzații grave la adresa lui Pahonțu, șeful SPP. Primele reacții

Un ofițer SPP îl acuză pe generalul Lucian Pahonțu de crimă, potrivit unui interviu transmis de Mihai Gâdea, miercuri seară, în emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3. 

S-ar fi întâmplat în urmă cu patru ani, la o vânătoare când unul dintre vânători a murit împușcat în cap. Ofițerul a vorbit sub anonimat. El îl acuză pe șeful SPP că a plecat de la locul vânătorii imediat după incident și nu a rămas la anchetă. Tragedia a avut loc în 4 ianuarie 2012, într-o pădure din Drăgănești, Prahova. 

Mărturia ofițerului SPP

"Generalul Pahonțu a plecat imediat, fără să lase nicio armă și de atunci se pune presiune pe noi să nu spunem", a spus ofițerul. El a adăugat că toți martorii știu, pentru că atunci când se trage un foc cu toții se uită pentru a afla ce s-a întâmplat. Ofițerul era prieten de 12 ani cu vânătorul care a murit. El a mai spus că a tăcut pentru că i-a fost frică, i-au spus să tacă pentru "că lucrurile se vor aranja". 

Primele reacții

"Datoria procurorilor este să redeschidă cazul și să-l audieze, a subliniat Daniel Savu, care a spus că a fost coleg cu actualul ofițer SPP. Senatorul l-a recunoscut pe cel care a vorbit sub acoperire. 

"Șeful SPP poate fi santajat cu o asemenea povară. Lăsând la o parte tragedia, un șef de serviciu secret care nu este controlat, el însuși șantajabil, este o demență. SPP poate ajunge instrument în mâna unor demenți care se pot folosi de informații ilegale împotriva unor persoane. Este foarte grav dacă lucrurile stau așa", a spus Dana Grecu, care a precizat că dl Pahonțu "trebuie să iasă cât mai degrabă cu o replică, cât mai degrabă". Dana Grecu a mai precizat că toți cei care erau la vânătoare au știut de prezența lui Pahonțu și trebuia audiat oricum. 

Potrivit informațiilor, generalul Pahonțu ar fi fost audiat dar ar fi spus că a plecat cu o oră înainte de incident. 

Europarlamentarul Mircea Diaconu a opinat că "este imposibil să nu se afle autorul la un asemenea incident. De ce nu are autor? E foarte clar că e mușamalizare cu crimă. Este infernal că există un asemenea schelet în dulapul cuiva". 

Adi Ursu a precizat, după ce a încercat să-l contacteze de mai multe ori pe purtătorul de cuvânt al SPP, că "e o lovitură foarte mare, astfel de lucruri vin din serviciile de informații din România care funcționează ocult. Faptul că cineva prinde curaj să facă o asfel de acuză e un lucru rarisim, pașii sunt obligatorii". Adi Ursu a precizat că este nevoie urgent de o clarificare de la SPP și de convocarea imediată la Comisia de Apărare și Ordine Publică a generalului Pahonțu. 

SPP a reacționat

SPP a transmis, printr-un comunicat de presă, că "există un dosar în cercetare la Parchet" și că "generalul Pahonțu a fost audiat". SPP a mai precizat că "au fost efectuate numeroase expertize judiciare și alte investigații. Vinovățiile sunt stabilite de către procurori. Generalul Lucian Pahonțu a fost audiat de către procurori pentru stabilirea adevărului". Calitatea șefului SPP este de martor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel