Codruța Kovesi, pusă la zid de Marian Oprișan

Procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi a acuzat tergiversarea dosarului vicepreședintelui PSD Marian Oprișan. 

Marian Oprișan i-a amintit Laurei Codruța Kovesi  "că, dacă acest dosar s-a prelungit timp de 8 ani de zile, acest fapt s-a datorat, în exclusivitate, excesului de zel al procurorilor DNA care au solicitat, de mai multe ori, strămutarea dosarului de la o instanță la alta. Și sunt surprins că doamna procuror-șef Laura Codruța Kovesi nu are cunoștință de aceste chestiuni". 

Vicepreședintele PSD a vorbit și despre conotația politică a dosarului său: "Consider o ”coincidență” faptul că, în urmă cu doar câteva zile, europarlamentarul PDL Monica Macovei a vorbit despre dosarul meu la un post de televiziune, iar la o diferență de câteva zile procurorul șef al DNA hotărăște să sesizeze inspecția judiciară a CSM pe motiv că această cauză, al cărei subiect sunt, ar fi fost tergiversată". 

VEZI și: Codruța Kovesi sesizează CSM din cauza lui Marian Oprișan

Marian Oprișan a adăugat: "Este evident că un demers care ține strict de activitatea internă a unei instituții, precum DNA,  și care nu este de interes public cel puțin până la soluționarea de către CSM, a fost totuși scos în spațiul public, ceea ce nu poate fi interpretat, fără niciun dubiu, decât ca o formă de presiune asupra magistraților Judecătoriei Cluj-Napoca. Și asta în condițiile în care comunicatul DNA nu face referire la sesizarea Inspecției Judiciare pentru toate dosarele aflate de mai mulți ani pe rolul instanțelor de judecată, așa cum ar fi fost normal și corect". 

A conchis: "Afirm cu tărie că în acest dosar care durează de opt ani de zile, eu, Marian Oprișan, nu am făcut nici măcar o cerere de amânare! Faptul că acum se încearcă insinuarea ideii că acest dosar este tergiversat pentru a-mi folosi mie, nu face altceva decât să servească încă o dată intereselor politice ale PDL și altor formațiuni de dreapta care speră, încă o dată, să îi manipuleze pe cetățenii acestei țări folosind tema anticorupției". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel