Codrin Scutaru, la Bruxelles: România are şansa unei diversităţi etnice

Procesul de incluziune a cetățenilor români de etnie romă a fost a fost tema centrală a discuțiilor din cadrul întrevederii care a avut loc, luni, la Bruxelles, între secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Codrin Scutaru, și comisarul european pentru Justiție, Consumatori și Egalitate de Gen, Vera Jourova.

 

Discuţiile au vizat procesul de incluziune a cetățenilor români de etnie romă, cu accent pe oportunitățile de integrare a acestora pe piața muncii şi pe consolidarea, la nivel național, a coordonării și cooperării dintre structurile responsabile din domeniu, informează un comunicat de presă remis redacției DC News. În acest context, cei doi oficiali europeni au abordat măsurile Guvernului român pentru combaterea sărăciei și a excluziunii sociale, dar și dezvoltarea parteneriatelor bilaterale cu statele membre ale Uniunii Europene.

Secretarul de stat Scutaru a prezentat, cu această ocazie, Strategia națională de incluziune a cetățenilor români de etnie romă pentru perioada 2015-2020, susţinând că modul în care o ţară îşi tratează minorităţile şi grupurile vulnerabile arată nivelul de civilizaţie al societăţii.

„România are şansa unei diversităţi etnice. Aceasta trebuie privită ca o oportunitate de creştere pentru noi, ca societate. Trebuie să transmitem un mesaj foarte puternic întregii lumi: forţa Uniunii Europene, implicit a României, ca stat european, stă în unitate şi, mai ales, în diversitate." – a adăugat George Scutaru.

Potrivit sursei citate, "comisarul european Jourova a apreciat adoptarea strategiei autorităţilor române de incluziune a romilor, subliniind totodată importanța optimizării absorbției fondurilor europene alocate României, inclusiv printr-o mai bună implicare a organizaţiilor de la nivel local.

Reprezentanta Comisiei Europene s-a arătat, de asemenea, interesată de perspectiva introducerii a venitului minim de inserție, solicitând părții române, ca, după implementarea inițiativei, rezultatele să fie diseminate și la nivel european, ca exemplu de bună practică". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel