Cod portocaliu de inundaţii. Zonele vizate

14 iun 2019 / 20:09
Inundatii
Descriere foto: Inundatii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe râurile mici de pe raza judeţului Harghita, valabilă până sâmbătă dimineaţa. 

Potrivit hidrologilor, până sâmbătă, la ora 3:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Inundaţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Târnava Mare - bazin superior amonte S.H. Vânători din judeţul Harghita. 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Feernic - bazin inferior. 

O altă avertizare este valabilă până sâmbătă dimineaţaDe asemenea, până sâmbătă dimineaţa, la ora 6:00, este în vigoare o atenţionare Cod galben de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice: Siret - afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Adjudul Vechi din judeţele: Vrancea şi Galaţi, Bârlad - afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Vaslui din judeţele: Vaslui şi Galaţi, Prut - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Drânceni din judeţele Vaslui şi Galaţi. 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din bazinele hidrografice: Suhu - bazin superior, Chineja - bazin superior.