Cod galben și portocaliu de inundație pe Dunăre

dunarea la braila
dunarea la braila

Hidrologii au avertizat, miercuri, asupra riscului de inundaţii pe Dunăre, în sectorul Calafat - Bechet aferent judeţului Dolj pericolul fiind mai mare decât în restul zonelor, astfel că acesta a primit codul portocaliu iar celelalte zone din sectorul românesc al fluviului cod galben.

Conform avertizării hidrologice, codul portocaliu intră în vigoare pe Dunăre în dimineaţa zilei de vineri, pe sectorul Calafat - Bechet.

De miercuri după-amiază însă, codul galben operează în zonele Gruia, Zimnicea şi Isaccea, iar de sâmbătă, 11 decembrie, pe sectorul Corabia - Turnu Măgurele, aferent judeţelor Olt şi Teleorman, precum şi la Feteşti, Cernavodă şi Tulcea.

În plus, conform unei alte avertizări, pericol de inundaţii este şi pe câteva râuri interioare din nordul ţării, cel mai mare fiind pe Crasna, în judeţul Satu-Mare, marcat tot cu un cod portocaliu, valabil însă doar de joi dimineaţă până vineri după-amiază, informează Mediafax

Pe alte şapte râuri din nordul şi nord-vestul ţării a fost instituit de asemenea codul galben de inundaţii. Acesta este valabil tot de joi până vineri şi vizează râurile Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş, Barcău, Crişul Negru şi Crişul Repede, precum şi un alt sector al Crasnei, în afară de cel vizat deja de codul portocaliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel