Coaliția de guvernare din Italia, acuzată că atacă dreptul la avort: "Scopul este de a le oferi femeilor o oportunitate de reflecție"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Coaliția de dreapta de la guvernare din Italia se confruntă cu acuzațiile opoziției privind dreptul la avort.

Prim-ministrul Giorgia Meloni este ferm împotriva avortului, dar a promis în timpul campaniei pentru alegerile generale din 2022 că guvernul său nu va modifica legislația privind avortul și nu va diminua drepturile la avort, potrivit Reuters.

Cu toate acestea, un membru al partidului ei, Frații Italiei, a introdus cu succes un amendament la un proiect de lege care prevede că grupurile "cu experiență calificată în susținerea maternității" ar trebui să fie lăsate să intre în clinici. Clinicile pentru familie, care fac parte din serviciul național de sănătate, oferă femeilor servicii și sprijin în materie de sănătate sexuală, sarcină și maternitate, inclusiv consultații și rețete medicale.

Camera inferioară a Parlamentului a adoptat amendamentul marți și urmează să aprobe întreaga lege joi. Se așteaptă ca proiectul de lege să primească aprobarea finală din partea Senatului într-o etapă ulterioară. Partidul Democrat și Mișcarea Cinci Stele, principalele partide de opoziție din Italia, au denunțat amendamentul ca fiind un asalt asupra dreptului la avort, care este legal în Italia, țară tradițional catolică, din 1978.

"Scopul este de a le oferi femeilor o oportunitate de reflecție"

Criticii spun că grupurile anti-avort ar putea exercita o presiune psihologică nejustificată asupra femeilor. Ei notează că avortul în Italia este deja dificil din cauza numărului mare de ginecologi care refuză să efectueze procedura din motive morale sau religioase.

Politicienii din coaliția de guvernare spun că amendamentul reflectă formulări deja prezente în legislația italiană, care a făcut ca avortul să fie legal, dar care are printre obiectivele sale și prevenirea.

"Scopul este de a le oferi (n.r. femeilor care doresc să întrerupă o sarcină) o oportunitate de reflecție, fără costuri pentru stat, așa cum prevede deja legea", a declarat Fabio Rampelli, un deputat de rang înalt din partea Frații din Italia.

Ceea ce prevede amendamentul este deja o realitate în unele regiuni italiene, unde administrațiile de dreapta au oferit finanțare asociațiilor anti-avort și le-au permis să opereze în clinicile de familie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel