Un preot din Huedin a fost oprit de la oficierea 'lucrărilor sfinte': Are un comportament 'smintitor'

preot
preot

Un preot pensionar din oraşul Huedin a fost oprit de la 'săvârşirea tuturor lucrurilor sfinte', după ce un grup de romi din localitate l-ar fi acuzat pe un tânăr că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o fată din comunitate.

Comportamentul preotului a fost apreciat de superiorii săi ca fiind 'iresponsabil şi smintitor', motiv pentru care Mitropolitul Clujului, Andrei, a decis luni ca preotul pensionar să fie oprit imediat de la 'săvârşirea lucrurilor sfinte'. 'Ca urmare a relatărilor apărute în mass-media, privitoare la comportamentul iresponsabil şi smintitor al preotului pensionar Ioan Tonca din Huedin, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, în şedinţa de lucru de luni, 2 martie 2020, a Permanenţei Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Clujului a analizat toate aspectele acestui caz şi, în conformitate cu articolul 88, lit. x din Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române a decis oprirea imediată a preotului Tonca de la săvârşirea lucrărilor sfinte', se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Clujului, remis luni AGERPRES.

Pus să jure într-un sicriu


Conform documentului citat, cazul a fost trimis spre cercetarea organismelor disciplinare ale Eparhiei. Potrivit unor relatări din presa locală, preotul ar fi primit bani de la câţiva romi din zonă pentru a săvârşi o slujbă în care un tânăr ar fi fost pus să jure, aşezat într-un sicriu, că nu ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o fată din comunitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel