Urmărește emisiunea live


Ciurchea (CNAS): E ilegal ca, în perioada internării, un pacient să facă acest lucru

Preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat luni că nu este legal ca, în perioada internării, un pacient să fie trimis să îşi cumpere medicamente sau să îşi plătească investigaţiile.

Potrivit preşedintelui CNAS, în cazul în care totuşi s-a întâmplat acest lucru, iar pacientul a fost pus să îşi plătească medicamentul sau investigaţia medicală, atunci acesta trebuie să îşi primească banii înapoi de la unitatea sanitară unde a fost internat.

'Nu este normal, nu este legal ca un pacient care este internat să fie trimis pentru alte investigaţii sau reţete, medicamente sau materiale sanitare să le plătească. Dacă un pacient este într-o asemenea situaţie şi pe perioada internării a plătit un serviciu medical sau un material, atunci trebuie să se îndrepte cu o cerere şi chitanţa şi dovada şi imediat i se vor returna acei bani.

Este absolut ilegal ca, în perioada internării, un pacient să fie trimis să îşi cumpere un medicament sau investigaţie. Dacă totuşi s-a întâmplat ca pacientul să plătească investigaţia, trebuie să îşi primească banii înapoi de la unitatea sanitară unde a fost internat', a afirmat Ciurchea, la inaugurarea oficială a Compartimentului de primire pacienţi al Institutului Clinic Fundeni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel