Nicolae Ciucă, declaraţii după BPN

foto gov.ro
foto gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă face declaraţii după Biroul Politic Naţional PNL. 

"Am prezentat în şedinţă concluziile guvernării, concluziile programului de guvernare, şi, desigur, am votat participarea PNL în cele două forme de guvern, aşa cum am anunţat înainte de BPN. 

Prima formă în care exista posibilitatea constituirii Guvernului pe structura coaliţiei, cu contribuţia celor 3 partide, PSD, PNL, UDMR şi acord parlamentar al minorităţilor. A doua formulă de structură a Guvernului era cea în care coaliţia este constituită din PNL şi PSD, cu acord parlamentar cu minorităţile. 

În final, am prezentat către membrii biroului structura Guvernului, au fost aprobate şi nominalizările PNL pentru fiecare funcţie în parte.

În acest moment, putem veni şi explica tuturor ce reprezintă momentul în care se produce rotativa la nivelul guvernului. Este un moment pe care, aşa cum ne-am asumat în noiembrie 2021, l-am respectat", a declarat Nicolae Ciucă. 

"Am votat participarea Partidului Naţional Liberal în cele două forme de guvern, aşa cum am anunţat înainte de şedinţa BPN, şi anume prima formă în care exista posibilitatea constituirii Guvernului pe structura coaliţiei cu contribuţia celor trei partide PNL, PSD şi UDMR şi cu acord parlamentar al minorităţilor, iar cea de a doua formă de structură a Guvernului în care coaliţia care realizează acest guvern este constituită din cele două partide - Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Democrat - cu acord parlamentar cu minorităţile. În final, am prezentat către membrii Biroului structura Guvernului a fost a fost aprobată şi nominalizările Partidului Naţional Liberal pentru fiecare funcţie în parte", a declarat Ciucă, citat de Agerpres.

"În urma analizei şi discuţiilor care au fost astăzi în Biroul Politic Naţional, am urmărit aceleaşi obiective, unele dintre ele întărite în ceea ce priveşte continuarea investiţiilor, continuarea asumării şi derulării tuturor reformelor aşa cum sunt ele prevăzute în programul de guvernare şi în responsabilitatea noastră de implementare a PNRR şi am venit cu o echipă de miniştri care să-şi aducă în continuare contribuţia la asigurarea coerenţei obiectivelor şi proiectelor noastre din programul de guvernare şi să aducă consistenţa necesară astfel încât împreună cu partenerii noştri de coaliţie, cu miniştrii de la PSD să putem să asigurăm o guvernare cât se poate de bună. (...) Din acest moment în care s-a realizat această rocadă la guvernare este datoria noastră, a celor din PNL, PSD, să vizăm obiective şi să ne asumăm obiective care într-adevăr să dezvolte această ţară în aşa fel încât să crească veniturile cetăţenilor, să reducem încă o dată aceste diferenţe care există între cetăţenii din România şi cetăţenii din UE", a mai spus Ciucă. 

Potrivit unor surse liberale, miniştrii liberali propuşi în Guvern, în varianta fără UDMR, sunt:

* Cătălin Predoiu - vicepremier şi ministrul Afacerilor Interne;

* Marcel Boloş - ministrul Finanţelor;

* Adrian Veştea - ministrul Dezvoltării;

* Mircea Fechet - ministrul Mediului;

* Luminiţa Odobescu - ministrul Afacerilor Externe;

* Ligia Deca - ministrul Educaţiei;

* Raluca Turcan - ministrul Culturii;

* Alina Gorghiu - ministrul Justiţiei;

* Sebastian Burduja - ministrul Energiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel