Ciucă: NATO trebuie să apere Bucureștiul și Sofia aşa cum apără Lisabona și Bruxelles

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

"Am participat astăzi, împreună cu ministrul apărării din Ucraina, Andriy Taran, și fostul comandant suprem al Forțelor Aliate din Europa, generalul (r) Philip M. Breedlove, la panelul cu tema 'De ce contează Marea Neagră? Ce putem face pentru o regiune mai sigură?'", transmite Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

"În timpul discuțiilor am evidențiat faptul că Alianța Nord-Atlantică trebuie să apere Bucureștiul și Sofia în aceeași manieră în care apără Lisabona și Bruxelles, chiar dacă circumstanțele geo-politice din zona Mării Negre sunt mai dificile. Regiunea Mării Negre a devenit principala zonă din NATO în care este testată periodic credibilitatea posturii de descurajare și apărare a Alianței, o zonă expusă din ce în ce mai mult unei agresiuni militare și operațiunilor hibride ale Federației Ruse, care folosește Crimeea pentru a-și proiecta puterea militară.

Am arătat că România participă activ la misiunea NATO de întărire a posturii de descurajare și apărare în regiune, sprijinind, în calitate de națiune-cadru, implementarea tuturor măsurilor de prezență înaintată adaptată (tFP) și că aliații noștri sunt întotdeauna alături de noi. Avem nevoie de o schimbare fundamentală a strategiei pentru viitor, care trebuie să fie translatată de la un model industrial pentru securitate, specific Secolului 20, către unul fundamentat pe informații și digitalizare al Secolului 21", transmite Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel