Cîțu, ședință de urgență: Nimeni nu pleacă nicăieri! Nimeni nu pleacă în concediu

Sursa foto: Facebook Florin Cîțu
Sursa foto: Facebook Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu susține o ședință de urgență în care discută cu prefecții cu privire la situația indundațiilor din România.

Potrivit Antena 3, premierul face o evaluare a zilei de ieri și semnalează că încă 12 muncitori se află izolați. „Nimeni nu pleacă nicăieri” și „nimeni nu pleacă în concediu”, a transmis premierul României, în cadrul ședinței.

La ședință iau parte și Lucian Bode, ministrul de Interne, dar și secretarul de stat Raed Arafat și Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Premierul a cerut ca toată lumea să fie pregătită.

Amintim că în 49 de localităţi din 18 judeţe au fost înregistrate efecte ale precipitaţiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore, două persoane fiind luate de viituri, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), citat de Agerpres.

În localitatea Nereju din judeţul Vrancea, 12 muncitori care efectuau lucrări au fost surprinşi de creşterea râului şi s-au refugiat într-un vagon remorcă. Pe timpul nopţii nu s-a putut interveni, la faţa locului rămânând în supraveghere voluntari şi cadre ale ISU. Operaţiunile de extragere au fost reluate sâmbătă dimineaţă şi niciuna dintre cele 12 persoane nu prezenta probleme medicale.

Probleme s-au înregistrat în judeţele Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Hunedoara, Harghita, Sibiu, Neamţ, Teleorman şi Vrancea, precum şi în municipiul Bucureşti, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 10 case, 116 curţi şi 15 subsoluri, de pe 22 de străzi, precum şi pentru degajarea unui acoperiş şi a 15 copaci căzuţi pe carosabil, fiind afectate şapte autoturisme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel