Circul ”Globus”, primele precizări după incendiu

Roxana Neagu / 12 ian 2017 / 10:41 Salveaza PDF Comentarii

Managerul circului ”Globus”, Victor Coman, a făcut primele precizări după incendiul produs într-o clădire în care erau animale. Unsprezece animale au murit. 

Clădirea Circului "Globus" care a luat era destinată animalelor retrase din activitate. ”N-au fost stocate acolo furaje şi materialele inflamabile. Pur şi simplu, acoperişul şi tavanele, fiind din lemn, au luat foc”, a spus Victor Coman, pentru Agerpres. 

”Va fi o anchetă a pompierilor, ei ne vor spune cauza exactă. Din ce am discutat cu oamenii care au fost acolo în clădire, mi-au zis că focul, culmea, ar fi izbucnit dintr-o încăpere în care nu era nimeni şi nu era nimic în priză acolo. Au avut stingătoare, au avut mijloace de stingerea incendiului portabile, însă din păcate acolo în zonă nu este un hidrant cu un furtun de pompieri”, a afirmat Coman.

[citeste si]

Clădirea era una veche, dată în administrarea circului în 2011. 

Spaţiul este destinat animalelor retrase din activitate. ”Din păcate, am moştenit un număr foarte mare de animale cu care nu se mai poate lucra. Acolo erau şi cinci tigri siberieni care fuseseră dresaţi de Ştefan Pleşoianu", a amintit directorul Circului "Globus".

El a precizat că o parte dintre aceste animale au fost relocate în grădini zoo din ţară: ”Anul trecut am dat doi lei şi doi tigri la Grădina Zoologică din Braşov, un mascul de cămilă albă şi urma ca în perioada următoare să mai găsim doritori şi să le găsim cămin”. 

Pompierii au intervenit cu 15 autospeciale și au reuşit să salveze mai multe animale - tigri, cămile, tăuraşi, ponei, ogari, capre, dar 11 animale au murit. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22