Ciorbă de burtă falsă. Rețeta care te va surprinde. Este mai bună decât varianta originală!

Ema Apostu / 22 oct 2019 / 06:00 Salveaza PDF Comentarii

Ciorbă de burtă falsă. Rețeta care te va surprinde. Este mai bună decât varianta originală! Ciorba de burtă este consumată de români pe nerăsuflate, atunci când au ocazia și o poftă de nestăvilit. Însă există și o variantă acestui preparat, care te va surprinde cu siguranță. Iată cum se prepară.

Ingrediente

 

3 linguri ulei
o ceapă roşie mare
5-6 căţei de usturoi
2 morcovi daţi pe razătoare
2 gogoşari muraţi în oţet
100-150 ml oţet de pe gogoşari (după gust)
2 litri apă
700g ciuperci pleurotus
3 gălbenuşuri
500 ml iaurt gresc (sau smântână, după preferinţa)
sare şi piper după gust

Mod de preparare

 

Ciorbă de burtă falsă. Rețeta care te va surprinde. Este mai bună decât varianta originală! În oală, încingem uleiul şi călim ceapa tăiată mărunt cu puţină sare, până devine translucidă. Adăugăm usturoiul dat pe razătoare şi le călim puţin împreună.

Ciorbă de burtă falsă. Rețeta care te va surprinde. Este mai bună decât varianta originală! Adăugăm morcovii daţi pe razătoare şi gogoşarii tăiaţi fâşii. Le călim 5-6 minute împreună, apoi adăugăm 2 litri de apă, sare şi piper după gust şi fierbem 10-12 minute la foc mic, până morcovii sunt aproape fierţi, scrie teoskitchen.ro.

Vezi și: De ce să pui alcool sau urzici în apa în care fierbi carnea de vită. Secretul folosit în restaurante

Ciorbă de burtă falsă. Rețeta care te va surprinde. Este mai bună decât varianta originală! Tragem de pe foc, punem ciupercile pleurotus pe care le spălăm, le tamponăm cu un şervet de bucătărie şi apoi le tăiem fâşii. Punem ciupecile şi dăm câteva clocote până când ciupercile pleurotus sunt moi.

Ciorbă de burtă falsă. Rețeta care te va surprinde. Este mai bună decât varianta originală! Tragem de pe foc şi adăugăm gălbenuşurile amestecate cu smântâna/iaurtul grecesc. Le adăugăm în ciorba fierbinte şi amestecăm. Putem să mai dăm şi un clocot, în cazul în care ciorba nu era fierbinte, când am adăugat gălbenuşurile.

Vezi și: Cum faci cartofi crocanți fără ulei. Trucul folosit de gospodinele pricepute. Nu toată lumea-l știe!

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27