Ciolacu, mesaj la aniversarea a 75 de ani de NATO

Inquam Photos / Saul Pop
Inquam Photos / Saul Pop

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 75 de ani de când Statele Unite ale Americii, Canada și alte 10 state europene semnau, la Washington, Tratatul Atlanticului de Nord.

'Se împlinesc astăzi 75 de ani de când Statele Unite, Canada și 10 state europene semnau, la Washington, Tratatul Atlanticului de Nord, în fapt, actul de naștere ale unei alianțe defensive, cu rolul de a descuraja și apăra în caz de nevoie statele membre împotriva oricăror amenințări la adresa securității.Cu un număr mai mare de state membre acum, inclusiv România, care a sărbătorit cu doar câteva zile în urmă două decenii de când a aderat la NATO, această conexiune euro-atlantică oferă cadrul unei cooperări politico-militare în scop strict defensiv împotriva amenințărilor de orice natură.

Printr-o frumoasă coincidență, tot astăzi se împlinesc 16 ani de când s-a încheiat primul summit NATO găzduit de România și devenit un reper important în istoria întregii Alianțe și a Flancului Estic, prin deciziile luate atunci. Vedem cum evoluțiile actuale în materie de securitate la nivel regional și global confirmă necesitatea unui concept defensiv comun, în fața amenințărilor generate de ambițiile expansioniste ruse și agresiunea declanșată asupra Ucrainei.

Aflată în imediata apropiere a acestui conflict fără perspective foarte apropiate de a se încheia, România beneficiază, ca stat membru al NATO, de cea mai concretă o garanție de securitate pe care am avut-o vreodată și, la rândul său, va continua să dea dovadă de aceeași responsabilitate în eforturile comune de pregătire și apărare împotriva provocărilor pe care le implică noul context strategic de securitate. La mulți ani, Alianței Tratatului Atlanticului de Nord!La mulți ani, tuturor statele membre și partenere!La mulți ani, cu pace și securitate!', a transmis premierul Marcel Ciolacu, pe pagina de Facebook a Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel